Novosti Sport Događanja

Habljak uvršten u reprezentaciju svijeta

24.08.2017. / Ivana Ćurić

U utakmici finala Svjetskog prvenstva u Australskom nogometu divizije II Hrvatska reprezentacija izborila je pobjedu na ovom natjecanju. No, još razloga za slavlje donijela je i gala večer u Crown hotelu u Melbourneu gdje su proglašeni pojedinci uvršteni u reprezentaciju prvenstva, a među njima se našao i Velikogoričan Josip Habljak.

Dojmovi se još nisu posve slegli, ali dečki iz reprezentacije polako su postali svjesni kakav su uspjeh ostvarili. Vremenska razlika od +8 sati nije omela Josipa Habljaka da se prisjeti veličanstvenih trenutaka.

- Kad se oglasio kraj utakmice uhvatila me takva mješavina emocija, svi su počeli utrčavati prema nama, nisam znao bih li vikao, smijao se, plakao, kome prije skočiti u zagrljaj, pa osvojili smo Svjetski kup, a osjećaj je bio kao da je sve to neki san. Uletjeli su svi u teren, zapalila se i baklja, tražio sam brata pogledom da ga onako bratski zagrlim, govorim suigraču Galezu „pa meni još nije jasno kaj smo napravili“, a vidim nije ni njemu i ne znaš kud bi prije sa sobom. Krenula je naša neslužbena himna: „Jutro donosi kraj“ od Vesne Pisarović te i službena: „We are the Croats, the mighty mighty Croats, if you can't hear us, we'll shout louder ! i tada shvaćam: pobijedili smo, Svjetsko je naše- prepričao je prve dojmove Habljak za VGdanas.



Uslijedilo je proglašenje najboljeg igrača finala (Tomislav Cvetko) dodjela pehara i medalja, par razgovora s novinarima i odlazak u svlačionicu, a na večer i svečana završna ceremonija u Crown hotelu gdje se inače dodjeljuju i nagrade za "Hall of fame" u Australiji.

-Svi smo se okupili na "hodu prvaka" gdje je cijela naša repka stupala kroz cijelu prostoriju ispunjenu sa svim igračicama, igračima, trenerima, sucima, negdje 800-tinjak ljudi i atmosfera tamo je stvarno bila fantastična. Zatim smo sjeli za svoje stolove. Nakon uvodnih govora o natjecanju, sudionicima i slično krenule su individualne dodjele, naš Deda (Ivan Ivoš) je dobio nagradu za najboljeg strijelca divizije, podijelilo se još par individualnih nagrada, a onda je krenulo proglašenje najbolje ekipe turnira, momčadi svijeta. Prozivali su igrače po pozicijama, i nakon što su prozvali dvojcu igrača, treći proziv je bio: „...on Full back, from Croatia, Josip Habljak“ i tu me baš obuzela euforija, ponos, sreća, zadovoljstvo, sve i svašta pozitivno, ustao sam od stola, odradio posebni pozdrav koji imam s trenerom Josipom Kravarom čestitao mi je od srca, zagrlili smo se, tad su me počeli opet zvati da se popnem na binu-kroz smijeh se prisjeća Josip koji će dugo pamtiti te trenutke.

Na pozornici mu je kao jednom od najboljih obrambenih igrača australskog nogometa dodijeljen dres momčadi svijeta koju čine najbolji igrači divizije 1 i divizije 2. Njegov trener Kravar iste večeri uvršten je u momčad svijeta kao pomoćni trener.

-Proslavili smo dostojanstveno tu večer, a i večer poslije, a i dečki kada su došli u Zagreb vjerujem da su proslavili, a i proslavit će se još koji put. Ja sam, eto, ostao u Adelaideu da završim sezonu ovdje, ali kada se vratim doma u Hrvatsku, mislim da će se to još jednom proslaviti-zaključio je Habljak.

Podijeli