Novosti Sport Događanja

Andro Vladušić: Kvalitetniji smo od Estonaca

01.09.2017. / Sportska redakcija

Andro Vladušić, uz vratara Tomislava Sladoljeva najiskusniji je u redovima Gorice čiju momčad sutra očekuje europski debi u Kupu EHF-a u susretu protiv Põlva Servite. Upravo zbog toga dan uoči susreta odlučili smo čuti razmišljanje iskusnog Andre o najvećoj klupskoj utakmici u povijesti.

Igrao je Andro već ovakve utakmice, te će njegovo iskustvo sutra biti od velike pomoći treneru Pekeri, ali i ostalim igračima koji će po prvi puta zaigrati u Europi.

-Nema neke prevelike razlike između ove i onih domaćih ligaških utakmica. Nešto takvog dečki su osjetili igrajući protiv PPD Zagreba i NEXE-a u Ligi za prvaka. Estonci su za nas velika nepoznanica, kao i mi za njih. Vjerojatno bi nam bolji raspored bio da smo prvu utakmicu igrali tamo, ali ne treba se žaliti, moramo dati sve od sebe pa šta bude- o dvoboju protiv estonske momčadi će Andro Vladušić.

Iskustvo je na strani gostiju, jer iza njih je desetogodišnje igranje u Europi. Uz to zna se da su viši od naših igrača, te to svi navode kao najveću prednost Gorice.

-Te istočnjačke ekipe jesu fizički dominantnije, no to vam ništa ne znači. Iz mog iskustva iz tih europskih liga,a igrao sam protiv momčadi iz Litve i Estonije vjerujem da smo kvalitetniji od njih. Ja vjerujem u pobjedu, kao i svi dečki što potvrđuje i ova odlična atmosfera- kaže nam Andro koji se nada nastavku rezultatskog niza iz lanjske sezone.

Kako bi se što spremnije dočekalo sutrašnji susret Goričani su i nešto ranije započeli s pripremama, a neki su poput Laljeka i Goršete i samostalno radili tijekom ljetne stanke. Ništa im u proteklih 25 dana nije teško palo jer svi žele ostaviti što bolji dojam u Europi.

Podijeli