Novosti Sport Događanja

Zaprašivanje komaraca do kraja tjedna u cijelom Turopolju

12.09.2017. / Juraj Odrčić

Od sutra pa sve do kraja tjedna na području cijeloga Turopolja bit će provedeno veliko zaprašivanje komaraca. Prema najavi tvrtke Eko-deratizacija akcija će trajati od 13. do 16. rujna, a obuhvatit će sva turopoljska naselja osim Velike Gorice, Velike Mlake i Gradića.

- Planira se provesti suzbijanje komaraca na području svih naselja u sastavu Grada Velike Gorice osim naselja Velike Gorice, naselja Velika Mlaka i naselja Gradići  na području I. i II. zone komunalnog doprinosa Grada Velike Gorice. Suzbijanje komaraca – krilatica planira se provesti hladnim ULV zamagljivanjem u ranim jutarnjim i predvečernjim satima insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima – poručuju iz Eko deratizacije.

Prvog dana akcije zaprašivat će se naselja u sjevernom dijelu obuhvata Grada Velike Gorice.
13.09.2017. (srijeda), u ranojutarnjem terminu  od 06:00 do 08:00 sati zaprašivat će se tako Mičevec, Velika Kosnica, Petina, Mala Kosnica, Selnica Ščitarjevska, Črnkovec, Bapča, Ščitarjevo, Drenje Ščitarjevsko, Obrezina, Sasi, Novaki Ščitarjevski, Lekneno, Trnje, Strmec Bukevski, Zablatje Posavsko i Sop Bukevski

U četvrtak, u ranojutarnjem terminu od 06:00 do 08:00 sati zaprašuje se Kobilić, Lazina Čička, Ribnica, Novo Čiče, Poljana Čička, Jagodno, Gornje Podotočje,Donje Podotočje, Staro Čiče, Vukovina i Kuče.

U petak, 15. rujna, u ranojutarnjem terminu od 06:00 do 08:00 sati zaprašivanje je u naseljima Gornja Lomnica, Lukavec, Donja Lomnica, Petrovina Turopoljska, Šiljakovina, Gudci i Markuševec Turopoljski.

U subotu ujutro zaprašivanje će se provesti na području Vukomeričkih gorica i to u naseljima Dubranec, Bukovčak, Vukomerić, Petravec, Prvonožina, Jerebić, Cerovski vrh, Cvetković brdo, Gustelnica te Kozjača i Ključić brdo. Akcija zaprašivanja završava se u subotu u predvečernjem terminu od 18:00 do 20:00 sati u preostalim naseljima Velika Buna, Mala Buna, Okuje, Mraclin, Lazi Turopoljski, Buševec, Ogulinec te Turopolje i Rakitovec.

- Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparati koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova. Ukoliko na obuhvaćenom području postoje pčelari drže košnice, umoljavamo iste da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca – obavijest je u vezi zaprašivanje s pojašnjenjem da u slučaju loših vremenskih prilika akcija će se odgoditi.

Podijeli