Novosti Sport Događanja

Dučec plesao "Od Celja do Žalca"

12.09.2017. / Ivana Ćurić

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Dučec zaplesali su na međunarodnom festivalu folklora pod imenom „Od Celja do Žalca“ koji se po 12. put održao u susjednoj Sloveniji.

Prvi nastup Mraclinci su imali u Celjskom domu gdje su pokazali dvije koreografije: Pjesme i plesove Turopolja te pjesme i plesove Zagorja. UZ Dučec nastupili su i domaćini iz Slovenije te društva iz Madžarske, Rumunjske i Poljske.

-Dvorana je bila ispunjena gotovo do zadnjeg mjesta, a naš odličan nastup nagrađen je gromoglasnim pljeskom razdraganih Slovenaca koji su nam na svakom koraku podarili osmijeh i lijepu riječ. Drugog dana naše je društvo održalo nastup u Mercator centru zajedno sa Studentskim folklornim i pjevačkim ansamblom „Poloniny“ iz Poljske, s kojim smo uspostavili jedan lijepi prijateljski odnos i početak suradnje, što je upravo i bit ovakvih međunarodnih susreta. Tamo smo izveli uz tamburaški intermezzo i koreografiju pjesama i plesova Zagorja. Kako se je u Klinča Selu održavalo i Županijsko vatrogasno natjecanje, jedan dio naše folkloraše ekipe morao je biti i na natjecanju, pa smo u dogovoru s našim DVD-om otpratili naših 11 članova, koji su se navečer vratili u Žalec, kako bi otplesali i odsvirali i ovaj gala koncert-izvijestili su iz KUD-a Dučec.


Za kraj manifestacije nastupili su i u mjestu Žalec gdje su primili zahvalnice i plakete za sudjelovanje na festivalu.

-Na ovom festivalu sudjelovala je mlađa skupina djece našega društva. Nekima je to bilo prvo inozemno gostovanje, no unatoč mladosti i neiskustvu, dostojno su prezentirali, ne samo naš Mraclin i Turopolje, već i našu domovinu-zaključili su iz Dučeca.

 

(izvor i foto: KUD Dučec/Vesna Tafra)

Galerija slika

Dučec plesao "Od Celja do Žalca" Dučec plesao "Od Celja do Žalca" Dučec plesao "Od Celja do Žalca" Dučec plesao "Od Celja do Žalca" Dučec plesao "Od Celja do Žalca" Dučec plesao "Od Celja do Žalca" Dučec plesao "Od Celja do Žalca"

Podijeli