Novosti Sport Događanja

Predložite policiji gdje nadzirati brzinu vozača

21.09.2017. / Ivana Ćurić

U petak, 22. rujna, kreće ova akcija pojačanog nadzora vozača na području cijele policijske uprave zagrebačke, a iz policije pozivaju građane da sami predlože lokacije za mjerenje brzine vozača za akciju koja će se održati u listopadu.

Vikend akcija nadzora vozača starta na goričkim prometnicama u petak u 22 sata navečer, a traje do 6 sati ujutro u subotu, te se ponovno nastavlja u večernjim satima subote i nedjelje.

-Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i dr. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i dr-najavljuju iz policije.

Također PUZ poziva građane da predlože lokacije za mjerenje brzine, a koje će uzeti u obzir za vikend-akciju nadzora vozača18. listopada ove godine.

-Kao i ranijih godina, pozivamo građane da nam od ponedjeljka, 25. rujna do 12. listopada 2017., na e-mail adresu zagrebacka@policija.hr dostave lokacije na kojima žele da se nadzire brzina-poručili su iz PUZ-a.

Podijeli