Novosti Sport Događanja

Utakmicom protiv Zameta rukometaši otvaraju sezonu

22.09.2017. / Sportska redakcija

Susreti protiv Põlva Servite bili su zagrijavanje za ono što rukometaše Gorice tek sada očekuje, borba za prvenstvene bodove i novo dokazivanje na domaćim parketima. Premijerligaško društvo i ove sezone broji deset klubova kojima su se priključili Karlovac i Sesvete, dok su ligu napustili Rudar i Kaštela.

Sustav natjecanja nije mijenjan, u prvoj fazi natjecanja klubovi će odigrati 18 kola, poslije kojih će četiri prvoplasirana sastava uz SEHA ligaše, PPD Zagreb i NEXE zaigrati u Ligi za prvaka dok će ostatak društva kroz narednih deset kola tražiti ostanak u ligi. Lanjska sezona ze Goričane je bila i više nego uspješna, jer u konačnici je osvojeno četvrto mjesto, a s kakvim ambicijama se ulazi u novu sezonu otkrio nam je trener Hrvoje Pekera.

-Naravno da ćemo pokušati pružiti jednako atraktivnu igru kao i lani, no bit će teško. Izgubili smo širinu, a uz to nas muče i ozljede pojedinih igrača. Nadam se da ćemo se uspjeti još malo ekipirati, jer sezona će biti duga i trebat će izdržati sve te napore- kaže trener Pekera.

U odnosu na prošlu sezonu u momčadi više nije Lucijan Bura koji je otišao u redove Umaga te Tomislav Buhiniček koji će karijeru nastaviti u Moslavini. Novo lice u redovima Gorice je tek Ivan Žarković kojeg trenutno muči ozljeda, a van stroja je i rekonvalescent Filip Krstanović zbog čega je prerano istrčavati s ambicijama.

-Za početak nam je najvažnije osigurati ostanak, a nakon toga ćemo razmišljati o višim dometima- kratko će Pekera.

Sezonu Gorica otvara na domaćem parketu protiv Zameta, koji je po njih kad su u pitanju utakmice u Velikoj Gorici tradicionalno bio neugodan suparnik.

-Teška utakmica, no mi igramo doma i tako se trebamo postaviti. Liga je ujednačena i sve momčadi su kvalitetom tu negdje zbog čega treba biti na dodatnom oprezu- o sutrašnjem susretu će trener Hrvoje Pekera.

Utakmica između Gorice i Zameta igra se u Srednjoškolskoj dvorani od 18 sati.

Podijeli