Novosti Sport Događanja

Varaždin zaustavio gorički niz

23.09.2017. / Sportska redakcija

Poslije pet uzastopnih pobjeda i preuzimanja drugoligaškog trona nogometaši Gorice danas su pred lijepo popunjenim tribinama Radnikova stadiona poraženi od Varaždina s 2:1.

Po prikazanome na terenu domaći su igrači zavrijedili mnogo više od minimalnog poraza. Da je u završnicama goričkih akcija bilo malo više mirnoće, ali i preciznosti pobjednik je trebao biti odlučen u prvih 45. minuta, ovako su gosti u nastavku susreta iskoristili ponuđeno i kući otišli pjevajući.

-To je nogomet. U većini situacija sitni detalji odlučuju tijek i razvoj utakmice. Igrači su dali svoj maksimum, no stvari se nisu posložile dobro po nas. Iz ovog treba izvući pouke, a ja sam uvjeren da ćemo protiv Solina već u srijedu gledati jednu drugačiju priču- rekao je poslije utakmice trener Gorice, Ivan Prelec.

Po domaće igrače utakmica je otvorena na najbolji mogući način- ranim zgoditkom Tonija Španje čije je udarac iz slobodnog udarca uz pomoć gostujućeg bloka završio iza vratara Nevistića koji se kasnije pokazao kao nepremostiva prepreka za domaće igrače. Već u 11. minuti Gorica je mogla do povećanja prednosti, no udarac Šipoša završio je na vratnici, da bi odbijanac pokupio varaždinski vratar. Samo deset minuta kasnije gosti dolaze do izjednačenja preko Leonarda Mesarića koji je jedan odbijanac goričke obrane snažnim udarcem s 20-ak metara pospremio u mrežu Gorice.

Nije taj zgoditak obeshrabrio domaću momčad koja je do kraja prvog dijela imala još dvije stopostotne prilike; u prvoj je sam na Nevistića izašao Matošević, no njegov prizemni udarac gostujući je vratar zaustavio, baš kao i udarac Šipoša u 38. minutu.

I nastavak susreta Gorica ulazi odlučnije. Zaprijetili su udarcima s dvadesetak metara Maslowski i Matošević. Smirila se igra nakon toga, da bi u posljednjih dvadesetak minuta prevlast imali gosti. Prvenstveno zbog brojčane nadmoći, jer je iz igre u 68. minuti zbog drugog žutog kartona isključen Damir Žutić. Igrača više gosti koriste samo tri minute kasnije kada je sijevnula brza akcija u kojoj je Golubar proigrao Glavicu kojem nije bilo teško matirati Kahlinu. Imali su gosti u 77. minuti priliku za povećanje vodstva jer je Sačer izašao sam na domaćeg vratara, no pucao je uz vratnicu.

Taj promašaj nije im se osvetio, iako je Gorica u 83. minuti opasno zaprijetila preko Čagalja koji je glavom pucao tik uz vratnicu, dok je slobodnjak Maslowskog u sudačkoj nadoknadi bio lak zalogaj za Nevistića koji je jedan od najzaslužnijih što Varaždinci iz Velike Gorice odnose puni plijen.

Današnja utakmica imala je i humanitarnu notu, jer su se prikupljala sredstva za obitelj tragično preminulog Domagoja Matezovića- Mića. Tom prigodom i igrači Gorice na teren su istrčali u majicama s njegovim imenom, što je gotovo 600 gledatelja pozdravilo velikim pljeskom.

2. HNL, 7. KOLO
HNK GORICA – NK VARAŽDIN 1:2 (1:1)
STRIJELCI: 1:0 Španja (6), 1:1 Mesarić (21), 1:2 Glavica (72)
HNK GORICA: Kahlina, Čagalj, Smoljo, Matošević (od 76. Ljubisavljević), Jančetić, Španja (od 62. Muhar), Pejić, Šipoš (od 85. Sedlaček), Žutić, Zenko, Maslowski. TRENER: Ivan Prelec
NK VARAŽDIN: Nevistić, Težak (od 90. Kulenović), Čelić, Glavica (od 78. Drožđek), Sačer (od 85. Bamidele), Mesarić, Hranilović, Šimek, Senić, Muhammed, Golubar. TRENER: Mario Kovačević

Galerija slika

Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz Varaždin zaustavio gorički niz

Podijeli