Novosti Sport Događanja

Vikend rekorder s 2,24 promila uhvaćen kod groblja

25.09.2017. / Ivana Ćurić

Tijekom provođenja vikend akcije nadzora vozača velikogorička policija na ovdašnjim prometnicama evidentirala je ukupno 64 prometnih prekršaja. Akcija pojačanog nadzora provodila se u noćnim satima, od 22 do 6 sati, a 15 vozača vozilo je pod utjecajem alkohola.

Devetero vozača napuhalo je između 0,51 do 1,0 promila, četvero vozača napuhalo je od 1,01 do 1,50 promila, a više od 1,51 promila alkohola u krvi imalo je dvoje vozača. Vikend rekorder ovog puta zatečen je kod gradskog groblja.

-Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola privremeno je oduzeta vozačka dozvola i isključeni su iz prometa. Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača kojemu je izmjereno 2,24 promila. Vozač je uhvaćen u Zagrebačkoj ulici kod kućnog broja 93 i smješten je u prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja- izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Također, troje vozača je kažnjeno jer nisu zavezali sigurnosni pojas, ispisano je i 19 kazni za prekoračenje brzine te 12 za nepropisno parkiranje. Ponovno je u vožnji uhvaćen vozač koji je ranije dobio zabranu upravljanja vozilom, te tri vozača koji nisu imali položeni vozački ispit. U vrijeme provođenja akcije dogodile jedna prometna nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta.

Podijeli