Novosti Sport Događanja

Studenti socijalne pedagogije pokazat će učenicima kako se snaći u novoj okolini

28.09.2017. / Ivana Ćurić

Tijekom listopada i studenog, u prostoru Goričkog kluba mladih, studenti socijalne pedagogije će provesti grupne radionice u sklopu projekta "Što ti sad hoćeš?".

Projekt su osmislili studenti socijalne pedagogije, koji su dio Udruge studenata socijalne pedagogije, a projekt je pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice. Među studentima su i dvije Velikogoričanke Lucija Lamešić i Lucija Azinović.

-Trenutno smo u fazi prezentiranja projekta u srednjim školama. Već smo bili u ZTŠ Rudolfa Perešina, a slijede Ekonomska škola Velika Gorica i Gimnazija Velika Gorica. Ciljana populacija su učenici prvih razreda srednjih škola jer nam je i cilj osnažiti mlade kako se nositi sa srednjoškolskim izazovima i svakodnevnim obvezama jer je tranzicija iz osnovne u srednju školu stresno razdoblje koje učenicima donosi novu okolinu, nove ljude, nove profesore. Želimo ih naučiti kako se sa svim time nositi- ispričala nam je Lucija Lamešić jedna od studentica koja će sudjelovati u provedbi projekta.

Nakon što prezentiraju projekta i objasne učenicima kako sudjelovati, početak radionica očekuje se u listopadu, kada se skupi dovoljno prijava.

-Radionice će biti u večernjim terminima nakon nastave tako da mogu stići učenici oba turnusa i trajat će otprilike 90 minuta jednom tjedno u prostorijama Goričkog kluba mladih. Susreti su zamišljeni kao rasprava o zadanoj temi, potom igra u sklopu koje će biti zadaci i na kraju sumiranje obrađene teme i savjeti kako to primijeniti u svakodnevnom životu-pojašnjava Lucija.

Teme nekih od radionica su: komunikacijske vještine, organizacija vremena, nošenje sa školskim izazovima i stresom općenito, prihvaćanje različitosti. Osim grupnih radionica, osmišljene su i dvije javne tribine, koje su također dio projekta, a uključuju teme mentalnog zdravlja mladih te nasilja u mladenačkim vezama.

Svi zainteresirani mladi za sudjelovanje u projektu mogu obrazac ispuniti OVDJE i poslati ga na e-mail stotisadhoces@gmail.com, a više informacija mogu saznati na FB stranici projekta.

Podijeli