Novosti Sport Događanja

Lukavec u derbiju svladao Sutlu

28.10.2017. / Sportska redakcija

Lukavec je danas poslijepodne bio poprište derbi susreta između dviju prvoplasiranih momčadi Jedinstvene županijske lige. Prvoplasiranom Lukavcu u goste je stigla Sutla koja je uoči današnjeg sraza imala dva boda manje od njih.

U čvrstoj utakmici slavila je domaća momčad, koja u posljednja četiri kola ulazi s pet bodova prednosti pred prvim pratiteljima. Pobjednik je odlučen u drugih 45. minuta u kojima Lukavec preko Luke Borkovića i Marija Skorina dolazi do pobjede od 2:0.

U prvom dijelu mreže se nisu zatresle. Lukavec je u dva navrata zaprijetio preko Skorina i Augustića, dok su za Sutlu sa suprotne strane vratara Martina Lutera pokušali iznenaditi Niko Marić i Mario Matošević. Intervencije vratara nisu bile potrebne.

U nastavku susreta Lukavec nakon šest minuta igre dolazi do vodstva. Centaršut Marija Skorina u pogodak je pretvorio Luka Borković koji je bio najviši u skoku. Tražili su gosti nakon primljenog zgoditka svoju šansu za moguće izjednačenje, no domaća vrata nisu ugrozili. Veliku polemiku u gostujućim redovima izazvala je 65. minuta u kojoj su tražili jedanaesterac, no iz svega je najdeblji kraj izvukao službeni predstavnik Bernard Jakovina kojeg je sudac Dario Cikojević udaljio s klupe.

Pobjednik je definitivno riješen u sudačkoj nadoknadi kada se ponajbolji pojedinac današnjeg susreta Mario Skorin nakon duge lopte Brune Augustića sjurio prema vratima Sutle i rutinski matirao gostujućeg vratara Emanuela Kresnika za veliko slavlje na tribinama, ali i na terenu.

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 12. KOLO
NK LUKAVEC – NK SUTLA 2:0 (0:0)
STRIJELAC: 1:0 Borković (51), 2:0 Skorin (90)
NK LUKAVEC: Luter, L. Hladni, Britvec, Mihanović, Borković, Skorin, Ivić (od 58. J. Huzjak, od 90. Hajduk), Grdenić, Augustić (od 90. Drk), I. Hladni, I. Huzjak. TRENER: Siniša Mioković
NK SUTLA: Kresnik, Mat. Vorih, Matošević, Rašić, Hruševar, Marković (od 82.Mar. Vorih), Turk, Jakovina, Marić, Mihelčić (od 60. Markuš), Remenar (od 46. Štih). TRENER: Vladimir Tuweg

Galerija slika

Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu Lukavec u derbiju svladao Sutlu

Podijeli