Novosti Sport Događanja

Dugogodišnji gorički sommelier sudi na prestižnom svjetskom natjecanju

24.01.2018. / Maja Peranić

Mario Meštrović, dugogodišnji sommelier i voditelj velikogoričkog restorana Mon Ami ove će godine suditi na Decanterovim svjetskim nagradama (Decanter World Wine Awards 2018.).

Riječ je o najvažnijem svjetskom godišnjem ocjenjivanju vina na kojem vina ocjenjuju vodeći svjetski vinski profesionalci, a medalje koje vina osvajaju imaju izuzetan utjecaj na tržišni status vina.

Među sucima DWWA ove se godine našao i Mario Meštrović, jedan od najkompetentnijih hrvatskih sommeliera. Meštrović je 20 godina radio kao sommelier i voditelj velikogoričkog restorana Mon Ami, a nositelj je međunarodne ASI diplome s GOLD certifikatom i povjerenik Hrvatskog sommelier kluba za Zagreb.

Za hrvatska je vina izuzetno dobro da Decanterovim svjetskim nagradama sudi što veći broj eksperata za hrvatske vinske regije, a uz Meštrovića ove će se godine na tom prestižnom natjecanju od hrvatskih sudaca naći i Siniša Lasan te Jo Ahearne, Britanka koja je doselila na Hvar kako bi proizvodila vino.

Na Decanterovim svjetskim nagradama prošle se godine ocjenjivalo 17 000 uzoraka, a vina iz Hrvatske osvojila su rekordne 102 medalje, od kojih su bile i tri platinaste.

(mi/izvor-foto:plavakamenica.hr)

 

Podijeli