Novosti Sport Događanja

Okomio se na najslabije, policija mu stala na kraj

26.01.2018. / Juraj Odrčić

Velikogorička policija provodi kriminalističko istraživanje nad osobom za koju se sumnjiči za više kaznenih djela prevara na štetu starijih osoba. Radi se o prevarama u kojima je lopov dolazio na kućne adrese starijih osoba, od kojih je najmlađi imao 74. godine, te se predstavljao kao djelatnik HEP-a koji otklanja kvar na brojilu za električnu energiju. Pritom je naplaćivao različite iznose.

- Apeliramo na građane da upoznaju svoje starije da ne nasjedaju na takve prijevare. Djelatnici HEP-a, kao ni drugih tvrtki, ne naplaćuju na licu mjesta nikakve popravke - poručio je Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica, upozoravajući da se radi o čestoj vrsti prevare u cijeloj Hrvatskoj.

Policija je izvijestila i da je u proteklih tjedan dana zabilježeno svega 30 događaja od čega sedam kaznenih djela te četiri prometne nesreće. I dok se u policijskom žargonu može reći da se radilo o mirnom tjednu ipak se ističe broj obiteljskih nasilja - u tjedan dana prijavljeno je šest obiteljskih nasilja od kojih se u dva slučaja radi o ponavljačima ovog kaznenog djela.

Gorička policija je kriminalistički obradila i dva pokušaja provale u kojima nije bilo veće materijalne štete. Tako je 22. siječnja provaljeno u kuću u ulici Tina Ujevića u Velikoj Gorici gdje je provalnik provalio u kuću kroz prozor te ispremetao stvari, no nije za sebe pronašao ništa vrijednoga što bi otuđio. Sličan scenarij dogodio se i pri provali u vikendicu u Kravarskom u mjestu Severski brijeg gdje ništa nije otuđeno.

Podijeli