Novosti Sport Događanja

Gorica u završnici svladala Maksimir, Prelec zadovoljan početkom priprema

27.01.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrali su svoju prvu pripremnu utakmicu u novoj kalendarskoj godini. U goste im je stigao trećeligaš Maksimir, koji se pokazao kao ozbiljan suparnik, no, Goričani su na kraju ipak upisali 4:2 (1:1) pobjedu.

Po lijepom i sunčanom, ali vjetrovitom i prohladnom vremenu uz pomoćni teren Gradskog stadiona skupilo se 50-ak znatiželjnika koji su mogli vidjeti zanimljivu utakmicu.

Trener Ivan Prelec kombinirao je sastav svoje momčadi, u prvom poluvremenu je igrala jedna, a u drugom kompletno izmijenjena postava, što mu je trebalo dati uvid u trenutno stanje igrača na početku priprema za nastavak drugoligaške sezone.

Dvoboj su započeli Kristijan Kahlina, Hrvoje Jančetić, Luka Smoljo, Damir Milanović, Damir Žutić, Marko Brtan, Marko Muhar, Adrian Zenko, Dinko Matošević, Matija Dvorneković i Luka Sedlaček, dok su u drugom poluvremenu pobjedu osigurali Petar Klenović, Giorgi Mchedlishvili, Igor Čagalj, Nemanja Ljubisavljević, Petar Lucijan Čurek, Mario Marina, Luka Mandura, Adam Michal Maslowski, Hrvoje Humeljak, Leon Šipoš i Henrik Ojamaa.

Gosti su čak i poveli, nakon 20-ak minuta igre, ali je ubrzo Matošević iskoristio odličnu asistenciju Dvornekovića za poravnanje rezultata.

Bilo je i nervoze, čak je početkom nastavka jedan gostujući igrač zbog prepirke sa sucem zaradio crveni karton, s pravom zamjene, no, trener Maksimira Goran Gajzler primirio je situaciju, pozvao svoje igrače na fair-play i dvoboj je do kraja proveo u sportskom nadmetanju.

Gorica je ubrzo na travnjaku stigla i do prednosti, fantastično je Ojamaa probio po lijevom boku, ubacio u kazneni prostor, gdje je Šipuš glavom matirao protivničkog vratara.

Iako su gosti 20-ak minuta prije kraja iz kaznenog udaraca uspjeli doći do izjednačenja, završnica je pripala Goričanima. Šipuš je uzvratio asistencijom brzonogom Estoncu, koji je u završnici još jednim svojim pogotkom postavio konačni rezultat.

"Zadovoljan sam kako su krenule pripreme, dečki su puni entuzijazma. Danas smo igrali s dvije kombinirane momčadi i ima još puno stvari za koje mislimo kako moraju biti bolje. I sigurni smo kako će i biti bolje. Ne želim isticati konkretne pozitivne ili negativne stvari. Ovo nije prezentacija koja bi nas zadovoljila, ali je razumljiva s obzirom kako je ovo tek početak priprema. Trenutno se bavio fazom obrane, a kasnije ćemo dodatno uigravati napad. Imamo nekoliko novih igrača, radimo neke nove stvari i trebat će vremena da sve to sjedne na pravo mjesto. Pripremne utakmice nam služe kao kruna opterećenja onoga što radimo kroz tjedan. Rezultat je važan, želiš pobjedu, ali to sada nije najbitnija stvar. Važnije je da svaki igrač dobije priliku pokazati što trenutno može i na koga u kojem trenutku možemo računati," rekao je nakon utakmice trener Prelec.

Očekuju se još i neka pojačanja...

"Radi se na nekim dolascima, jednog ili dva igrača, ali konkretno ne želim još o imenima. Kad će biti nešto konkretno, svi ćete na vrijeme saznati."

Nogometaši Gorice su još narednih tjedan dana na svom stadionu, a iduće subote odlaze na sedam dana u Medulin, gdje će odigrati i tri turnirske pripremne utakmice. Sredinom veljače gostuju kod Domžala, kod kuće igraju protiv HAŠK-a, a posljednja zakazana provjera prije nastavka drugoligaške sezone je 24. veljače kod kuće protiv Lučkog.


Pripremna utakmica, 27. siječnja, 11 sati
HNK Gorica - NK Maksimir 4:2 (1:1)
Strijelci: Matošević, Šipoš, Ojamaa (x2)

HNK Gorica: Kristijan Kahlina - Hrvoje Jančetić, Luka Smoljo, Damir Milanović, Damir Žutić - Marko Brtan, Marko Muhar, Adrian Zenko - Dinko Matošević, Matija Dvorneković, Luka Sedlaček / Petar Klenović, Giorgi Mchedlishvili, Petar Lucijan Čurek, Nemanja Ljubisavljević, Igor Čagalj, Mario Marina, Adam Michal Maslowski, Luka Mandura, Hrvoje Humeljak, Leon Šipoš, Henrik Ojamaa. Trener: Ivan Prelec

NK Maksimir: Spudić, Maloku, Krznar, I. Žugaj, Valković, Mohač, Žeželj, Horvat, M. Žugaj, Dragović, Nakić, Lukić, Zec, Suzuki. Jung, Šakić, Drobnak, Glasnović. Trener Goran Gajzler.

(Damir Žbulj)

 

 

 

Podijeli