Novosti Sport Događanja

Policija kaznila 68 vozača, najviše zbog pojasa!

29.01.2018. / Maja Peranić

Policijska postaja Velika Gorica provela je pojačanu akciju nadzora prometa na svom području u protekle dane vikenda. Utvrđeno je ukupno 68 prekršaja, a većina njih odnosila se na ne korištenje sigurnosnog pojasa i uporabu mobitela što je bilo i u fokusu ove akcije.

-Utvrđeno je 37 prekršaja vezanih za akciju i to 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa iz te jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provođenja akcije je utvrđeni su i drugi prekršaji: nepropisna brzina - 25 prekršaja, nepropisno parkiranje - 5 prekršaja, vožnja pod utjecajem alkohola - 2 prekršaja, pod zabranom – 2 prekršaja, vožnja kroz zatvoreno raskrižje - 1 prekršaj, te 6 ostalih prekršaja – izvijestila je policija.

Policija provodi akcije kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok upravo alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanje prometnih propisa od strane vozača.

-Za prometne nesreće s najtežim posljedicama je jedan od uzroka nevezanje sigurnosnog pojasa, naročito u prometnim nesrećama u kojima dolazi do prevrtanja vozila i ispadanja vozača ili putnika, kojom prilikom dolazi najčešće sa smrtnim ishodom – istaknuli su iz PP Velika Gorica.

(mi/PP Velika Gorica)

Podijeli