Obavijesti

Sport

Komentari 12

Osvajao trofeje sa Žalgirisom, sad s Goricom juri po 1. ligu...

Osvajao trofeje sa Žalgirisom, sad s Goricom juri po 1. ligu...
1

Sretan sam i počašćen što sam dobio šansu raditi u hrvatskom nogometu. Ovo je uzbudljiv projekt, rekao je Litvanac Mindaugas Nikoličius, novi izvršni dopredsjednik HNK Gorice

VIDEO

Mindaugas Nikoličius posljednjih sedam godina bio je sportski direktor litavskog Žalgirisa u kojem bio bio i član Izvršnog odbora.  Sad je stigao u tim hrvatskog drugoligaša Goricu s kojom je potpisao petogodišnji ugovor.

Litvanac će u Gorici biti izvršni dopredsjednik kluba i član Izvršnog odbora odgovoran za sportska pitanja.

- U ime cijelog tima Gorice i u svoje osobno, gospodinu Nikoličiusu želim dobrodošlicu u našu obitelji i veselim se dugom i plodonosnom odnosu kako bismo započeli uzbudljivu novu eru u klubu- rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko te dodao kako je Nikoličius široko cijenjen kao vrlo dobar sportski direktor u Europi.

 

Nikoličius (34), proveo je karijeru u Litavskom nogometnom savezu (2005-2006), Heart of Midlothian FC (2006-2008) i Žalgirisu iz Vilniusa (2010 - 2017). 

Tijekom posljednjih šest godina Žalgiris je osvojio četiri litavska prvenstva, šest puta je slavio u kupu i pet puta zaredom osvojio je superkup.

Nikoličius je zahvalio predsjedniku Črnku na pruženoj prilici i ukazanom povjerenju.

- Volio sam svaku minutu provedenoj u Žalgirisu, oni su klub s fantastičnim ljudima i fantastičnim navijačima, ali došlo je vrijeme da potražim novi izazov - rekao je Nikoličius i dodao kako je ovo uzbudljiv projekt.

- Sretan sam i počašćen što sam dobio šansu raditi u hrvatskom nogometu. Goricu sam izabrao zbog ambicioznih ljudi koje sam upoznao, smatram da im mogu pomoći u ostvarenju njihovih ciljeva, a to je prva liga - rekao je.

Gorica je u drugoj ligi u vrhu, nakon 19 kola ima 32 boda, pet manje od Dinama II koji iz očitih razloga ne može u HNL. Isti broj bodova kao Gorica ima i trećeplasirano Dugopolje, dok opasno prijeti i Sesvete s bodom manje.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Dinamo novi-stari prvak! Kapetan Ademi za 25. HNL titulu
JUBILEJ NA MAKSIMIRU

VIDEO Dinamo novi-stari prvak! Kapetan Ademi za 25. HNL titulu

Guedes je ostavio "bijelo-plave" na cjedilu crvenim kartonom u 60. minuti, a 12 minuta poslije kapetan Ademi naklonio se na petercu na ubačaj Mišića i zabio za naslov "modrih" dva kola prije kraja

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao
SAMO TRPA

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao

Dva je gola zabio hrvatski reprezentativac i to oba desnom nogom. Imao je City penal u sudačkoj nadoknadi, a iako su neki od suigrača htjeli da ga izvede, on je samo odmahnuo i poručio da je zabio dva gola
Pa-pa, titula! Varaždinci šokirali Sopićeve trupe, čudesni Drožđek zabio je dva prekrasna gola
VARAŽDIN - RIJEKA 3-1

Pa-pa, titula! Varaždinci šokirali Sopićeve trupe, čudesni Drožđek zabio je dva prekrasna gola

Promiješao je momčad Željko Sopić u Varaždinu, ali to mi nije donijelo ništa dobro jer su od prve minute dominirali izabranici Nikole Šafarića i na kraju zasluženo slavili