Novosti Sport Događanja

Azena pred ključnim izazovom u Kostreni

27.02.2018. / Damir Žbulj

Odbojkašice Azene ostvarile su važnu pobjedu u borbi za ostanak u Prvoj ligi! Nakon što u prošlom kolu nisu nastupile u Đakovu, prijetila im je kazna Hrvatskog odbojkaškog saveza, ali su se uspjele skupiti i na domaćem terenu u devetom kolu pobijediti izravne konkurentice na ljestvici, odbojkašice Kostrene.

Uvjerljivo su domaće igračice izgubile prvu dionicu, ali su nakon toga pokazale karakter te su se izuzetno borbenom igrom izvukle iz teške situacije i u dramatičnom dvoboju stigle do bitnog slavlja, rezultatom 13:25, 25:22, 25:10 i 26:24.

Međutim, pred Azenom je već u srijedu (20.30 sati) novi izazov, gostovanje upravo kod Kostrene u vjerojatno i ključnom okršaju za ostanak u ovom rangu natjecanja.

Đakovo je uvjerljivo na vrhu poretka, dok je ŽOK Rockwool sigurno na dnu. Azena je trenutno na drugom mjestu ljestvice s 14 bodova, tri više od Kostrene. Treće mjesto vodi u dodatne kvalifikacije.

Do kraja ovog dijela natjecanja Azena u subotu 3. ožujka gostuje kod Rockwoola, dok u posljednjem kolu, tjedan dana kasnije, kod kuće igra protiv Đakova.

 

Podijeli