Novosti Sport Događanja

Pokrenuli inicijativu: Gorica dobiva Trg Grada Vukovara

02.03.2018. / Ivana Ćurić

Trg Grada Vukovara, herojskog grada koji je simbol Domovinskog rata, borbe za samostalnu i slobodnu Hrvatsku, mogao bi uskoro krasiti i naš grad. Naslućuje se to iz posljednje objave gradonačelnika Dražena Barišića putem društvenih mreža.

-Vukovarski i velikogorički vodotoranj jedan uz drugog, baš kao što su velikogorički i vukovarski branitelji stajali jedni uz druge u onim najtežim danima stradanja grada heroja.
Kao gradonačelniku Velike Gorice želja mi je da i naš grad dostojno oda počast Gradu heroju Vukovaru, njegovim braniteljima i žrtvama, te velikogoričkim braniteljima poginulima u obrani Vukovara. Stoga pokrećem inicijativu da Velika Gorica dobije Trg Grada Vukovara-objavio je Barišić uz fotografije dvaju vodotornja.

Velika Gorica jedan je od rijetkih gradova koji nema Ulicu Grada Vukovara, pa će se počast Gradu-heroju odati upravo kroz imenovanje trga. Inicijativa će zasigurno naići na podršku u političkim krugovima desne orijentacije s obzirom da je već bilo inicijativa da se Trg maršala Tita, na kojem se nalazi gorički vodotoranj, preimenuje.

 

Podijeli