Novosti Sport Događanja

Javni bicikli ovog proljeća još povoljniji

06.04.2018. / Redakcija

Na dvije lokacije u gradu nakon zimske stanke ponovno su postavljeni javni bicikli za iznajmljivanje.

Tako Velikogoričani opet imaju priliku koristiti ovaj povoljan, efikasan i zdrav način prijevoza, a bicikle mogu iznajmiti ispred zgrade Komunalnog centra VG Goričanka i preko puta zgrade Gradske uprave na Trgu Kralja Tomislava.

Ovaj projekt VG Komunalca, Grada Velike Gorice i Turističke zajednice grada Velike Gorice prvi puta predstavljen je prošle godine te je jako dobro prihvaćen među građanima koji biraju ekološki prihvatljiviji, ali i rekreacijski oblik putovanja.

Novitet od ovog proljeća je još povoljniji cjenik usluge, tzv. Pay as you go. Tako za 5 kuna možete biciklirati 30 minuta ako bicikle želite koristiti samo povremeno, 7 dana bicikliranja koštat će vas 100 kuna, a za 200 kuna možete se preplatiti za cijelu godinu.

Sve se obavlja preko besplatne „Nextbike“ aplikacije koja je dostupna za sve iOS i Android mobilne uređaje.

Bicikli imaju poseban dizajn te su opremljeni košarom, prednjim i stražnjim svjetlom, zvoncem, lokotom za bicikl, dvije kočnice, tri brzine te udobnim sjedalom s mogućnosti promjene visine koje je prikladno za sve vrste korisnika, a osim klasičnih bicikala, građanima su dostupni i električni bicikli koji su dostupni na navedenim lokacijama u gradu.

-Sustav javnih bicikala jako je popularan u nekim hrvatskim gradovima ali u mnogim svjetskim metropolama ne samo radi praktičnosti i povoljnih cijena, već i zbog očuvanja okoliša i podizanja ekološke svijesti među građanima. Velikogoričanima želimo omogućiti brz, praktičan, zdrav, siguran i cjenovno povoljan način prijevoza te ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da što češće koriste sustav javnih bicikala, ne samo radi očuvanja okoliša, već i zbog osobnog zdravlja i rekreacije. Drago mi je da kao grad idemo u korak sa svjetskim i europskim trendovima, a u isto vrijeme čuvamo našu prirodu– rekao je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Inače, Velika Gorica drugi je grad u Zagrebačkoj županiji koji je uveo sustav javnih bicikala. Prvi je to uspio ostvariti Ivanić- Grad.

Podijeli