Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportsko-edukativno događanj

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održana u Velikoj Gorici

Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih
13.04.2018.
u 23:50

U napetim utrkama na 60 metara u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su Filip Jukić i škole Čiče, Dora Habijančić iz Vukovine, Gabrijel Rebić iz Oš. Eugen Kvaternik i Laura Devedžić iz OŠ Juraj Habdelić.

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održana je ispred Pučkog otvorenog učilišta. Osnovnoškolci i vrtićanci preplavili su Veliku Goricu na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih.

Program je započeo u 11 sati, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su Ervin Kolarek i Krešimir Ačkar, zamjenici gradonačelnika Velike Gorice i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. Veliko događanje u svom gradu nisu propustili i Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Velika Gorica, te Krešimir Ačkar, pročelnik i Darko Ćopić, savjetnik za šport.

Prilikom preuzimanja plakete Sportskih igara mladih kao zahvalu za suradnju, Ačkar je istaknuo važnost provođenja ovakvih aktivnosti za djecu i mlade: 

- Grad Velika Gorica cijelu godinu podržava ovakve hvale vrijedne akcije, jer nam je jako važno da malim Velikogoričanima omogućimo uključenje u sportske programe. Svakako se vidimo i sljedeće godine.

Zajedničkim paljenjem plamena koji su zapaliti Dino Bošnjak prvak Hrvatske u atletici u srednjim i dugim prugama, zamjenici gradonačelnika i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih svečano je otvorena Turneja u Velikoj Gorici. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Velike Gorice i okolice koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a natjecatelje su podržali i igrači NK Gorica.

U napetim utrkama na 60 metara u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su Filip Jukić i škole Čiče, Dora Habijančić iz Vukovine, Gabrijel Rebić iz Oš. Eugen Kvaternik i Laura Devedžić iz OŠ Juraj Habdelić. Turnir u graničaru popraćen velikim navijanjem iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: Limači i Vučko.

Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih u 2018., Ministarstvo unutarnjih poslova  zajedno s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih i  u suradnji s partnerima pripremilo je veliku nacionalnu kampanju ''Zajedno više možemo – u akciji s policijom“. Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja  ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja,  diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje. 

Predstavnici policijske uprave Zagrebačke, policijska postaja Velika Gorica i gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica educirali su djecu o važnosti ponašanja u prometu, usvajanja zdravih stilova života i mnogim drugim vještinama. Vježbe koordinacije na Agility boardu usmjerene na razvoj motoričkih vještina oduševile su najmlađe i njihove nastavnike. Ultimativi hit bile su pokazne vježbe oživljavanja i prevencije ozljeda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije