Novosti Sport Događanja

Kultni gorički turnir uz 32 momčadi

15.05.2018. / Sportska redakcija

Sve je spremno za jubilarnu petu Humanitarku, turnir koji je prerastao granice Velike Gorice i Turopolja. Iako je bio najavljen nastup 24 momčadi, organizatori su morali popustiti te će ove godine na turniru zaigrati 32 momčadi. Motiv svima je isti- dobro se zabaviti i pomoći onima kojima je to najpotrebnije

Kada su 2014. godine krenuli s Humanitarkom, ekipa goričkih Bad Blue Boysa okupljenih pod nazivom Goričani Humanitarka zasigurno nije niti slutila da će njihov malonogometni turnir postati ono što je danas. Bez lažne skromnosti, za Humanitarku se može reći kako je ona kultni turnir na kojem svi žele zaigrati. Upravo su ove godine organizatori koji već mjesecima neumorno rade na njezinoj organizaciji morali popustiti pred navalom prijava te preko ankete pitati za mišljenje o broju momčadi koje će zaigrati.

Dobra zabava i druženje neće izostati

Rezultat je bio očekivan; prvi put će na turniru tako zaigrati 32 momčadi; većinom iz Velike Gorice, no ove godine tu su i ekipe iz Siska, Zagreba pa čak i Zadra. Nažalost, neke od momčadi organizatori su jednostavno morali odbiti.

-Vrhunska atmosfera i najbolja zabava u gradu zagarantirani su. Osim vrhunskih utakmica, tu su i školica stolnog tenisa, dječji nogomet, suveniri i članstvo u Futsal Dinamu te druga iznenađenja- kažu nam organizatori koji se ne žele isticati pojedinačno jer, kako uvijek vole istaknuti, ovo ne rade za vlastitu reklamu, nego da bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

A da su u tome prethodnih godina i uspjeli svjedoči i brojka od gotovo 70 tisuća kuna koje su prikupili na turnirima na kojima su se sredstva prikupljala za Franku Sučić, sestre Bičanić, sestre Mićanović te lani za Frana Krasnića.  



Ovogodišnja Humanitarka za Brzog i Mića

Betonac u Cvjetnom naselju s nestrpljenjem očekuje 19. svibnja i još jedno izdanje turnira koji se ove godina igra jubilarni peti put. Nažalost, prvi put među onima koji su ga osmislili i radili na njemu neće biti Domagoja Matezovića- Mića.

-Emocijama puna, teška ovogodišnja Humanitarka za nas kao organizatora, ali i nabijena pozitivnom energijom te velikom časti spram dvojice prekrasnih ljudi- kažu nam organizatori koji su ove godine odlučili, kako bi očuvali uspomenu na svog istinskog prijatelja Domagoja Matezovića- Mića, uvesti i nagradu za najboljeg igrača koja će nositi upravo ime pokojnog Domagoja.

Osim što će se na ovogodišnjoj Humanitarki prikupljati sredstva za obitelj Domagoja Matezovića, dio sredstva donirat će se i za liječenje Mariofila Crnjca- Brzog.

Svoj obol možete dati i vi dolaskom do Cvjetnog naselja, uplatom na izdvojeni račun ili donacijom za prigodnu majicu Humanitarke.

Titulu brani VG Sport Caffe

Dosadašnji pobjednici bili su NK Vatrogasac, Pikčeva družina, CB Passage VGDanas te lani VG Sport Caffe. Učešće na ovogodišnjem turniru ove su ekipe uzele i ove godine koja bi, barem tako kruže priče, trebala biti jača nego ikada jer mnogim domaćim momčadima (većinom pod sponzorstvima goričkih kafića, op.a.) upravo je želja da odu do kraja i podignu pobjednički trofej. Uvertira u turnir koji se održava 19. svibnja bit će izvlačenje parova i druženje svih ekipa u CB Passage, u četvrtak, 17. svibnja, u 20 sati.

Podijeli