Novosti Sport Događanja

Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva

17.05.2018. / Petar Brnada

Udruga Grozd proteklog je tjedna na Ključić brdu održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu koja je okupila vinogradare i vinare iz Turopolja, Pokuplja, Posavine, Vrhovlja, Vukomeričkih gorica i Velike Gorice.

Članovi Udruge okupili su se u ugostiteljskom objektu obitelji Matković, a Skupštini je osim natpolovičnog broja članova nazočilo i 15-ak visokih uzvanika i gostiju.

Riječ dobrodošlice uputio je predsjednik Udruge, Vlado Mikulčić, koji je ujedno podnio i izvješće o radu za proteklu godinu.

Pritom je od mnogobrojnih aktivnosti istaknuo da Udruga redovno svečanim proslavama obilježava stare tradicijske običaje vezane za radove u vinogradima i podrumima kao što su „Vincekovo“, „Lovrekovo“, „Martinje“.

Naveo je Mikulčić i da je svih proteklih godina Udruga uspješno surađivala sa TZVG, UOVG, POT-om sudjelujući s njima na velikim gastro manifestacijama poput „Gastro Turopolja“ i „Turopoljske kobasijade“ te naglasio da nekoliko vinogradara i vinara Grozda kontinuirano sa svojim vinima kontinuirano sudjeluje na Izložbama vina Lijepe naše i ostvaruje vrlo dobre rezultate, pa tako time uspješno promovira vina Turopoljskog kraja i samu Udrugu Grozd.

Naposljetku je zahvalio i Gradu Velikoj Gorici na stručnoj i financijskoj pomoći bez koje se, kako kaže, spomenute i provedene aktivnosti ne bi mogle realizirati, a u planu rada najavio je da će Udruga i dalje nastaviti sa edukacijom svojih članova putem stručnih predavanja, tečajeva, okruglih stolova i studijsko edukativnim putovanjima u druge vinogradarske regije diljem Hrvatske.

Nakon jednoglasnog usvajanja svih izvješća predsjednica stručne komisije za ocjenjivanje vina mr.sc. Vlasta Rubeša Vili nakratko je prokomentirala prošlogodišnju vinogradarsku godinu i rezultate netom završenog ocjenjivanja vina berbe 2017. Zlatne diplome osvajačima je uručio pročelnik UOPRRŠ ZŽ mr.sc. Josip Kraljičković te ujedno otvorio jubilarnu 10. Izložbu vina Udruge Grozd.

Istaknimo da je šampion Udruge vino sorte sauvignon berbe 2017. proizvođača Franje Matkovića, a svima prisutnima na skupštini podijeljen je novi Bilten Udruge broj 16. u kojem su tekstualno i slikovno navedene i prikazane sve njene prošlogodišnje aktivnosti nakon čega su se okupljeni nastavili družiti uz gulaš, degustaciju vina te pjesmu i muziku domaćeg sastava „Oblizeki“.

Foto i izvor: Udruga Grozd

Galerija slika

Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva Udruga Grozd: Naglasak na edukaciji članstva

Podijeli