Novosti Sport Događanja

Mladi Ogrankaši pozivaju vas na koncert

17.05.2018. / Petar Brnada

Ogranak Seljačke sloge Buševec poziva vas na koncert svojih dječjih plesnih skupina koji će se održati u nedjelju, 20. svibnja, s početkom u 17:30 sati.

-Ovog puta smo svi na okupu- igramo se, plešemo, sviramo i pjevamo punih sat vremena te ćemo Vas i ove godine našim koreografijama provesti kroz cijelu Hrvatsku- poručili su iz Ogranka.

Ulaz na koncert u Domu kulture Buševec neće se naplaćivati već će biti u obliku dobrovoljnog priloga.

Inače, Ogranak Seljačke sloge Buševec kontinuirano djeluje od 1920. godine i, kako kažu, s ponosom nosi naziv matične Seljačke sloge u Hrvatskoj. Društvo danas broji 400 članova od kojih je dvjestotinjak svakodnevno aktivno, a redoviti su sudionici svih važnijih smotri i festivala u Hrvatskoj i svijetu (Njemačka, Kanada, Italija, Austrija, Makedonija, Litva, Albanija, Turska, Meksiko, Portugal) gdje su primili brojna priznanja za trud i kvalitetu izvedenog programa. Osobito su ponosni na 45-godišnju suradnju sa Hrvatima izvan domovine

Folklorna sekcija se sastoji od pet plesnih, dvije tamburaške i dvije vokalne grupe koje njeguju izvorni folklor Turopolja i koreografirani folklor cijele Hrvatske. Godine 2005., 2007., 2009., 2011., 2012. na Susretima Hrvatskih folklornih ansambala održanih u Čakovcu, društvo je svrstano u sam vrh Hrvatskog folklornog amaterizma, a 2014. u sklopu iste manifestacije, prema ocjenama stručne komisije, proglašeni su najboljim amaterskim ansamblom u Republici Hrvatskoj, u kategoriji koreografiranog folklora.

Podijeli