Novosti Sport Događanja

Turopolje do Rusije!

12.06.2018. / Damir Žbulj

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu 16. lipnja započinje svoju avanturu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji!

Prvi suparnik Vatrenih je Nigerija, a dvoboj se od 21 sat igra na stadionu u Kalinjingradu, ruskoj eksklavi između Poljske i Litve, s pristupom Baltičkom moru.

Kalinjingrad je od Velike Gorice udaljen gotovo 1400 kilometara, ali glasna podrška naših Turopoljki i Turopoljaca našim nogometašima niti na ovom velikom natjecanju neće izostati!

Na još jednu avanturu s Vatrenima odlučili su se Mario i Sanja Lendarić te Helena Luter i Nikola Borković, kojima ovo neće biti prvi put da vjerno prate nogometnu reprezentaciju.

Na dalek put krenuli su automobilom u utorak ujutro, planiraju dva dana provesti u Varšavi te se nakon toga priključiti 'kockastoj armiji' navijača koji će okupirati Kalinjingrad.

Želimo im sretan put, dobar provod i naravno, pobjedu Hrvatske!

Ne treba zaboraviti kako će čast Turopolja u Rusiji braniti i Marcelo Brozović. Nogometaš iz Okuja se našao na popisu izbornika Zlatka Dalića i nadamo se kako će i on dobiti svoju priliku na svjetskoj smotri.

 

Hrvatska drugu utakmicu u svojoj skupini igra 21. lipnja protiv Argentine u Nižnji Novogorodu, dok je okršaj s Islandom u Rostovu na Donu na rasporedu 26. lipnja.

Svi priželjkujemo jedno spektakularno i veličanstveno nogometno ljeto te se i još jednom nadamo kako se može ponoviti legendarna Francuska '98 kad su Ćirini Vatreni stigli do nezaboravne svjetske bronce.

Podijeli