Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Pušteni da se brane sa slobode

Dvojica muškaraca 10 godina zlostavljala prijateljevu kćer, sve je počelo kad je imala četiri godine

Zlostavljana djevojčica (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)
Zlostavljana djevojčica (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)
Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je dvojicu 43-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su spolno zlouporabili djevojčicu mlađu od 15 godina. Zlostavljanje je, kako se navodi u prioćenju DORH-a, trajalo godinama.

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik od ljeta 2011. do neutvrđenog dana 2014. godine u Velikoj Gorici, kada je dolazio u posjet svom prijatelju; u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona; znajući da njegova kćer (2004.) nema navršenih petnaest godina života, u više navrata počinio navedeno kazneno djelo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ovo je demon" Potresna ispovijest žrtve svećenika pedofila: Pakao je počeo u drugom razredu osnovne - "Tko bi izgubio morao bi se skidati..." Ilustracija Još jedna žrtva Mučna ispovijest muškarca kojeg je zlostavljao svećenik: "Svakog dana kročiš iz strave u stravu. To me ubilo"

Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik (1975.) od kraja 2008. do neutvrđenog dana 2014. godine u Velikoj Gorici, kada mu je sa svojom obitelji dolazila u posjete djevojčica (2004.), u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona, u više navrata počinio navedeno kazneno djelo.

Protiv obojice osumnjičenika predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, no sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici nije to prihvatila, već je osumnjičenicima odredila mjere opreza zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manju od petsto metara i zabrane uspostavljanja izravne i neizravne veze sa žrtvom.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je protiv navedenog rješenja žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da se pobijano rješenje preinači na način da se osumnjičenicima odredi istraži zatvor.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene