Novosti Sport Događanja

Dvojica muškarca godinama zlostavljali djevojčicu

12.06.2018. / Ivana Ćurić

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je dvojicu 43-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su spolno zlouporabili djevojčicu mlađu od 15 godina, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Riječ je o zlostavljanju koje je trajalo oko šest godina, a započelo je dok je djevojčica imala samo četiri godine.

-Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik od ljeta 2011. do neutvrđenog dana 2014. godine u Velikoj Gorici, kada je dolazio u posjet svom prijatelju; u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona; znajući da njegova kćer (2004.) nema navršenih petnaest godina života, u više navrata počinio navedeno kazneno djelo. Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik (1975.) od kraja 2008. do neutvrđenog dana 2014. godine u Velikoj Gorici, kada mu je sa svojom obitelji dolazila u posjete djevojčica (2004.), u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona, u više navrata počinio navedeno kazneno djelo-stoji u priopćenju.

Protiv obojice osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, no sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici nije to prihvatila već je osumnjičenicima odredila mjere opreza zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manju od petsto metara i zabrane uspostavljanja izravne i neizravne veze sa žrtvom.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je protiv navedenog rješenja žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da se pobijano rješenje preinači na način da se osumnjičenicima odredi istraži zatvor.

Podijeli