Jučer su u Mraclinu u sklopu manifestacije Dani svetog Vida održane 5. dječje sportske igre. Osamdesetak djevojčica i dječaka došlo je spremno skupljati bodove za svoje kvartove – Dolenec, Cirkva I, Cirkva II i Obrež – igrajući igre primjerene uzrastu. No, nakon prve igre na Mraclin se spustio jak lipanjski pljusak te smo se povukli u Društveni dom gdje nas je zabavio klaun Srećko pa smo brzo zaboravili na kišu.

Važno je naglasiti kako su cijeli prošli tjedan djeca pisala prijedloge igara koje bi htjeli imati na igrama. Ubacivali su ih u Kutije za prijedloge koje su bile postavljene u školi i Društvenom domu te na samim Dječjim sportskim igrama. Izglasan je nogomet.

U duhu zagovaranja dječje participacije (sudjelovanja djece) održana je i izložba plakata Dječjeg gradskog vijeća Velika Gorica na temu obitelji i dječje participacije, te su vijećnici Matija Dražetić, Ivan Fujs i Josip Djuran predstavili kako Dječje gradsko vijeće radi na zagovaranju dječjih prava, pa tako i dječje participacije.

Spomenimo da su svi natjecatelji nagrađeni diplomama, medaljama i slatkišima.

Tekst: Jelena Kos
Foto: Vlado Vinetić