One pixel

Zaključak sezone 2017/2018

NK Buna - Igralište

Zaključak sezone 2017/2018

Mi se znamo veseliti - prstići NK Bune

Prstići se još uvijek najviše igraju nogometa. U toj kategoriji je obično gužva na terenu jer "gdje je lopta tu su svi", ali prstići NK Bune su prerasli taj taktički dio i već igraju zanimljiv, mada još nepredvidljiv nogomet. Jesen su uspjeli završiti kao prvi na tablici, ali tu poziciju nisu zadržali prvenstveno zbog jedne čudne utakmice u Kurilovcu gdje je domaćin istrčao s još čudnijom ekipom koja ovo proljeće nije uspjela osvojiti niti bod. Ali uspjeli su pobijediti Bunu 2:0. Ekipa koje je primila najviše golova u Turopoljskoj ligi (123) uspjela je čak sačuvati i mrežu. Tako da se NK Buna morala zadovoljiti 2. mjestom u Turopoljskoj ligi NS Velika Gorica s dva boda zaostataka za vodećom ekipom. Kao posebno zanimljivo izdvajamo gostovanje u Dugom Selu gdje su domaćini 10 minuta prije kraja vodili 5:1 da bi u čudesnom preokretu NK Buna došla do pobjede od 5:6.

Limači NK Bune 2017/2018

Limači su se natjecali u Turopoljskoj ligi NS Velika Gorica Početnici A. Dokazali se se u zimskoj ligi Tina-športa gdje su pokazali odličnu igru punu kombinatorike i akcija pa su na kraju podigli i pobjednički pehar. Kad su izašli na travu malo im je proljeće udarilo u glavu, lelujavo, mirisno, zaigrano. Tako su i oni igrali. Na kraju su završili na 3. mjestu u ligi, pobijedili su 14 puta, jednom igrali neodlučeno i izgubili su 6 puta. Gol razlika 87-25. Nastupili su i u kvalifikacijama za Alpas cup u Kurilovcu i u skupini od 5 ekipa osvojili su 3. mjesto.

Mlađi pioniri NK Bune

Mlađi pioniri NK Bune nastupali su u 2. ligi istok NS Zagrebačke županije. To je dosta raznolika liga, 4 ekipe postigle su više od 100 golova, a 3 ekipe primile su više od 100 golova. To vam govori da su dosta velike razlike u kvaliteti ekipa. Prijelaz iz limača u mlađe pionire je ujedno i prijelaz s manjeg na veliki teren i zbog toga je natjecanje ovom uzrastu najzahtjevnije. Buna je osvojila 3. mjesto, pobijedila je 19 puta, 5 puta je poražena, gol razlika 116-23. Kod njih neodlučnosti nema, ili sa štitom ili na njemu. U ovoj ligi Mladost iz Obrezine bila je nedostižna, ali izdvajamo gostovanje Bune u Obrezini gdje su se mlađi pioniri odlično nosili s prvakom i pokazali da im samo malo treba da ih pobijede. E da nije bilo onog penala za domaćine... Mlađi pioniri su također osvojili zimsku ligu Tina-športa.

Stariji pioniri NK Bune

Stariji pioniri su u 'Panadiću' bili nepobjedivi, osim pobjedničke ekipe HNK Gorice jedini su završili ligu bez poraza u regularnom dijelu susreta. Osvojili su 4. mjesto zbog poraza nakon izvođenja penala. Zimsku ligu Tina-športa započeli su porazom, ali do kraja su sve pobijedili i uzeli su pobjednički pehar. Ovu sezonu su im otežale ozljede i to što su neki standardni igrači odustali od nogometa. Međutim usprkos svemu, uz malu pomoć mlađih pionira, u proljetnom dijelu sezone uspjeli su ostvariti sve pobjede. Već se nekoliko kola prije kraja znalo tko je prvi u 2. ligi istok NS Zagrebačke županije, a na kraju su postigli 23 pobjede uz samo 1 nesretan poraz i gol razliku 112-12. Primaju samo pola gola po utakmici pa obrana zaslužuje sve pohvale, a i napad trebamo pohvaliti, jedini su u ligi postigli preko 100 pogodaka. Nezahvalno je nakon navođenja ovih podataka nešto prigovoriti, ali u nekim utakmicama su znali tražiti igru. Ali to je odlika velikih timova, da pobjeđuju i kad ne igraju najbolje. Što će tek biti kad nađu igru?

Kadeti NK Bune

Kadeti su jesenski dio u 2. ligi NS Zagrebačke županije završili furiozno, sve pobjede i jedan neodlučni rezultat. Na proljeću su se malo pogubili, došao je i poraz, pa neodlučni rezultat, igru su izgubili, a ono što su igrali su uglavnom bile smiješne utakmice, neke protivnike nisu ni vidjeli, s nekima su se zekali. Prva prava utakmica ovog proljeća bio je polufinalni ogled s Kurilovcem u Kupu Grada Velike Gorice. Pokazali su da im leže pravi protivnici, kada moraju pokazati sve što znaju. Iako su pratitelji u prvenstvu čekali još koji kiks NK Bune on se nije dogodio i osvojili su 1. mjesto s 21 pobjedom, 2 neodlučene utakmice i jednim porazom i gol razlikom 123-25.

Kako je veliko i snažno breško srce pokazali su u finalu Kupa Grada Velika Gorice. Nakon utakmice bez golova prilikom izvođenja penala pokazali su da to ne mora biti lutrija ako imaš dobru nogu i hladnu glavu. Osvojili su Kup Grada Velike Gorice. Dva dana kasnije odigrali su i posljednju domaću utakmicu te podigli i drugi pobjednički pehar taj tjedan. Dvostruka kruna za jednu sjajnu generaciju.

Seniori su završili u sredini tablice 1. ŽNL istok što im je bio i cilj. Malo su ih u proljetnom dijelu mučile ozljede, a malo i trening. Mora da seniori treniraju u nekim čudim terminima kad ih baš i ne vidimo na treningu?! Valjda tako štite svoje taktičke zamisli od protivničkih špijuna. Ekipa im je šarolika, mlada, viđali smo i kadete. Pobjeđuju kad se najmanje nadate pa su tako pobijedili i prvaka lige, Slogu iz Križa. Isto tako i gube kad se najmanje nadate pa usred tjedna odu u Oborovo i izgube. Na kraju 10. mjesto, 10 pobjeda, 8 neodlučenih i 12 poraza. Gol razlika 49-45.

Veterani su posebna priča. Petak je njihov dan za utakmice i slobodne aktivnosti. Rezultati su tu manje važni. Ipak drže se gornjeg dijela tablice. Moraju opravdati svojim ljepšim polovicama svoje izostanke i nekim rezultatima. A ako podbace onda im preostaje jedino svojim ljubavima organiziraju večer poezije u ugodnom ambijentu. Još ti buju mutne oči...