Novosti Sport Događanja

Prvoligaška avantura počinje na Rujevici, Estonac i Rumunj napustili Goricu

14.06.2018. / Damir Žbulj

Nakon iznenadnog odlaska Ivana Preleca u poljsku Legiju kod Deana Klafurića HNK Gorica je i dalje bez prvog trenera, neposredno pred početak priprema za nastup u elitnom prvoligaškom društvu.

U izravnom razgovoru s Igorom Bišćanom legenda hrvatskog nogometa potvrdila nam je kako se nema namjeru prihvatiti posla u Gorici, a vidjet ćemo ima li u svojoj Velikoj Gorici trenerske ambicije možda Mario Cvitanović, bivši strateg Dinama, koji je svoju igračku karijeru započeo u našem Radniku.

Novog kvalitetnog trenera u ovom trenutku je izuzetno teško pronaći. Pripreme drugih klubova su polako već krenule, puno potencijalnih kandidata već ima svoje angažmane i bit će pravo umijeće predsjedniku Črnku i sportskom direktoru Nikoličiusu u Veliku Goricu dovest adekvatnog stručnjaka, koji će imati pravu viziju i ambiciju.

Okupljanje nogometaša i stručnog stožera je prvotno bilo zakazano za ponedjeljak, no, prema informacijama iz kluba igrači bi se na Gradskom stadionu trebali pojaviti u petak, s novim trenerom ili bez njega.

Drugoligaškom šampionskom kadru trenutno je priključeno tek jedna prinova iz Poljske, no, Lukasz Zwolinski tek mora dokazati kako će za Goricu biti i pojačanje. Klub su napustili sjajni Estonac Henrik Ojamaa, koji je bio ključna karika u prošlosezonskom uspjehu te Rumunj Astafei, strijelac nekoliko važnih pogodaka na putu do prvoligaškog društva. 

"Iza mene je prekrasnih osam mjeseci u Gorici i odlazim iz kluba sa jakim emocijama. Hvala svima u klubu i gradu koji su bili uz nas i siguran sam da će Gorica nastaviti svoj rast i u Prvoj HNL", poručio je Ojamaa, dok je Astafei dodao: “Žao mi je što odlazim iz Gorice ali to je nogomet. Hvala od srca mojoj obitelji koja je bila Gorica i nikada neću zaboraviti ovaj period života. Pratit ću Goricu i dalje i navijati svim srcem da klub bude još bolji nego što je danas.“

 

PROTIV DINAMA NA GRADSKOM STADIONU?

Jedino izvjesno u HNK Gorica je raspored odigravanja utakmica HT Prve lige.

Sezona počinje 28. srpnja na gostovanju kod viceprvaka Rijeke na Rujevici, dok je u drugom kolu na redu još jedno gostovanje, u Koprivnici kod Slaven Belupa.

Svoju prvu 'domaću' utakmicu Gorica bi trebala igrati 11. kolovoza protiv Intera, no, još se ne zna mjesto odigravanja dvoboja. Hoće li to biti Maksimir, koji je i prijavljen u dobivenoj prvoligaškoj licenci ili će se igrati u Zaprešiću ili možda na našem stadionu na temelju 'privremene dozvole'?

Radovi na Gradskom stadionu još nisu počeli, a investicija od deset milijuna naših proračunskih kuna za rasvjetu trebala bi, prema najavi gradonačelnika Barišića biti gotova do početka rujna.

Gostovanje na Poljudu kod Hajduka na rasporedu je 18. kolovoza, tjedan dana kasnije igra se 'domaći' dvoboj s Rudešom, a prvog dana rujna igra se utakmica u Puli kod Istre 1961.

Gorica protiv zagrebačkog Dinama igra u sedmom kolu (15. rujna), nadamo se na našem stadionu, u pravom nogometnom spektaklu pod reflektorima i pred punim tribinama.

U osmom kolu 22. rujna slijedi gostovanje u Gradskom vrtu kod Osijeka, a prvi krug prvoligaškog natjecanja Gorica zaključuje 29. rujna kod kuće protiv Lokomotive.

HT Prva liga, raspored*:

1. kolo: Rijeka – HNK Gorica (28.07.)
2. kolo: Slaven Belupo – HNK Gorica (04.08.)
3. kolo: HNK Gorica – Inter (11.08.)
4. kolo: Hajduk – HNK Gorica (18.08.)
5. kolo: HNK Gorica - Rudeš (25.08.)
6. kolo: Istra 1961 – HNK Gorica (01.09.)
7. kolo: HNK Gorica - Dinamo (15.09.)
8. kolo: Osijek - HNK Gorica (22.09.)
9. kolo: HNK Gorica - Lokomotiva (29.09.)

*dan odigravanja pojedinog dvoboja podložan je promjeni zbog TV prijenosa.

 

Podijeli