Novosti Sport Događanja

Lukavčan među novim naraštajem vojnih pilota

21.06.2018. / Petar Brnada

U vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu je u ponedjeljak održana dodjela letačkog znaka i ukaza o zvanju vojnog pilota 22. naraštaju Temeljne časničke izobrazbe- zrakoplovstvo.

Među šestero učenika-letača koji su se školovali i obučavali za rad u Pilotskoj školi Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“ te u Eskadrili aviona i Eskadrili helikoptera 93. zrakoplovne baze nalazi se i naš sugrađanin Matija Đurašin koji dolazi iz Lukavca.

Dodjeli znakova nazočili su zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mario Mikić te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Michael Križanec te veliki broj rodbine i prijatelje ponosnih pripadnika 22. naraštaja.

-Današnji dan jest dan ponosa za Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske jer šest novih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predstavlja zajednički uspjeh svih u sustavu vojnog školovanja. Na taj način pokazujemo da smo i na polju školovanja stručni i sposobni osposobiti najzahtjevnije i najstručnije kadrove- rekao je general Mikić te novom naraštaju poručio da budu dostojni nositi oznake Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i da nas učine ponosnima.

Novopečeni piloti nakon dodjele su otputovali u Vukovar gdje se danas održava svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta.

Foto: MORH/ M. Čobanović

Podijeli