Novosti Sport Događanja

Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara

26.06.2018. / Petar Brnada

Na državnoj završnici Sportskih igara mladih održanoj proteklog vikenda u Savudriji nastupili su i gorički osnovnoškolci koji su se natjecali u graničaru i trčanju na 60 metara.

Veliku Goricu na natjecanju u graničaru (2009. godište) predstavljala je ekipa „Limači“ iz 2. b razreda OŠ Eugena Kvaternika koja je s dva poraza i jednom pobjedom ostala trećeplasirana u grupi te tako ostala bez četvrtfinala.

Gorički mališani pobijedili su ekipu Smješkića iz Podturena 11:8, ali su od njih bili bolji Tituši 2.0 iz Zagreba (11:4) te Leptiri iz Preloga (11:5) pa su tako završili na diobi od 9. do 12. mjesta.

Za ekipu Limača nastupili su Niko Cvitaš, Roko Fabečić, Ema Rogić, Matej Budak, Nino Gršetić, Ziza Zlodi, Natalija Zovko, Emil Jakuš i Vice Zuanović učiteljice Divne Topoljnjak, a na natjecanju ih je vodio profesor Ivica Herceg.

Na utrci na 60 metara koja se trčala na umjetnoj travi naš grad su predstavljale dvije djevojke, Laura Devedžić i Pia Teskera te mladić Gabrijel Rebić, no nažalost nitko od njih nije uspio uhvatiti jedno od prva tri mjesta koje bi ih odvelo na Veliko međunarodno finale koje će se u Splitu održati od 21. do 25. kolovoza.

Na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u graničaru i atletici sudjelovalo je više od 600 školaraca iz cijele Hrvatske no rezultati su bili u drugom planu.

Naime, zahvaljujući ovakvom sustavu natjecanja priliku za sudjelovanjem imali su svi školarci neovisno o njihovoj sportskoj aktivnosti, a uz sport, druženje i rekreaciju, u prekrasnom kampu Veli Jože u Savudriji sudionicima završnice omogućeno je besplatno ljetovanje u trajanju od tjedan dana s kojega će, sigurni smo, i naši školarci u Goricu ponijeti brojne lijepe uspomene.

Foto: Sportske igre mladih

Galerija slika

Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara Gorički školarci nastupili na završnici Sportskih igara

Podijeli