Novosti Sport Događanja

Gorica ostala bez pobjede protiv Krškog, Zwolinski zabio dva komada

27.06.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice pod vodstvom novog trenera Sergeja Jakirovića odigrali su i drugi pripremni dvoboj prije početka povijesne prvoligaške sezone.

Na glavnom terenu Gradskog stadiona gostovao je slovenski prvoligaš NK Krško, koji je u drugom poluvremenu uspio nadoknaditi zaostatak od dva pogotka za konačnih 2:2 (2:0).

Oba pogotka je za domaće u prvom poluvremenu zabio novopridošli Poljak Zwolinski, koji je bio strijelac pobjedničkog zgoditka u prvom pripremnom dvoboju protiv ekipe Nogometnog sindikata, odnosno igrača bez ugovora za novu sezonu. Krško je golovima u 56. i 60. minuti stiglo do izjednačenja.

Jakirović je na teren poslao nominalno gotovo najjači sastav, jedino je u početnoj postavi priliku dobio Martin Maloča iz njegovog bivšeg kluba Sesveta, koji je u Goricu stigao na probu. Dvorneković je tako završio na klupi, a od prve minute su krenuli još vratar Kahlina pa Mchedlishvili, kapetan Čagalj, Ljubisavljević, Žutić, Marina, Maslowski, Matošević, Atiemwen i dvostruki strijelac Zwolinski, koji je prvo poentirao iz kaznenog udarca u 27. minuti, dok je na 2:0 povisio pet minuta prije poluvremena.

U nastavku su priliku dobili Veriga, Čurek, Ivan i Krešimir Krizmanić, Špičić, Mandura, Zenko, Marelja, Šroler, Gudelj, Dvorneković, Bakula, Blatančić, i Ćosić.

Krško je u drugom dijelu zasluženo došlo do izjednačenja protiv 'druge' ekipe Gorice, no, treba istaknuti kako je naš prvoligaš 15-ak minuta prije kraja propustio realizirati najstrožu kaznu.

Idući pripremni dvoboj dogovoren je za subotu u slovenskoj Murskoj Soboti protiv ruskog drugoligaša Jeniseja iz Krasnojarska.

Podijeli