Obavijesti

Sport

Komentari 14

Anamari je naše čudo: San mi je igrati jednom za Barcelonu...

Anamari je naše čudo: San mi je igrati jednom za Barcelonu...
8

JEDINA DJEVOJČICA U Barceloninu kampu na terenima HNK Gorice Koprivničanka Anamari (14) bila je jedina cura među 128 polaznika. I nije se samo po tome isticala

VIDEO

Dobar pregled igre, brza dodavanja i precizna ljevica prvo su što smo primijetili. A odmah potom upada u oči i da je u posjedu lopte - djevojčica.

VIDEO

Pokretanje videa...

01:06

Dječaci u Barceloninim dresovima rastrčali su po travnjaku prateći pomno upute trenera na 9. Barceloninu nogometnom kampu, koji je ovoga puta došao u Veliku Goricu.

Među njima jedina je cura Koprivničanka Anamari Bošnjak (14), članica zagrebačkog Agrama, koja igra lijevog beka.

- Sad ću u osmi razred, a onda planiram upisati Sportsku gimnaziju u Zagrebu kako bih lakše dolazila na treninge - objasnila je Anamari. Trenutačno je roditelji voze na utakmice, a tijekom tjedna trenira s dečkima u rodnoj Koprivnici. Do 12. godine igrala je s dečkima za Slaven Belupo, no to je granica do koje je smjela pa je potom prešla u ženski klub Agram.

- Lakše mi je s curama igrati. Nekako se bolje kužimo - smije se Anamari, koja nogomet trenira već osam godina.

Neko vrijeme je igrala i tenis, ali je ljubav prema nogometu prevladala. Pokušala je u školi i s rukometom i odbojkom, ali srce ju je uvijel vuklo na nogometni teren.

Prvakinja je Hrvatske s pionirkama, kao i zagrebačke lige koju igraju s dječacima.

Samo riječi hvale imao je i glavni trener kampa, Španjolac Pep Montasell.

- Ženski i muški nogomet se, naravno, razlikuju. Djevojke brže uče, više prate taktiku, više analiziraju i donose bolje odluke, baš kao i u životu - nasmijao se te dodao kako je Anamari vrlo motivirana i talentirana. Kamp je u Hrvatsku došao s Islanda, na kojemu su složili 2-3 tima cura. Tamo nije uopće neobično da ih ima tek nešto manje od dečki.

- Meni su se uglavnom dečki čudili što igram nogomet, dok su mi cure rekle da je to baš super. Iako na terenu znam biti i bolja od njih, nema nikakvih problema i zafrkavanja - priča mlada nogometašica.

Najdraži igrač joj je, naravno, Messi, a od Hrvata ističe Rakitića.

Za Barcelonin kamp diljem Balkana rade i dvojica Novosađana, Miroslav Radoičić i trener golmana Milan Vujaković.

- Prošli smo Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Crnu Goru, BiH, ali Španjolci nam uvijek ističu kako najveće talente na Balkanu imaju Hrvatska i Srbija - rekao je Vujaković.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...