Novosti Sport Događanja

Cico preuzeo HAŠK, Sabljak novi pomoćnik Jakiroviću

09.07.2018. / Damir Žbulj

Legenda Radnika Saša Sabljak priključen je stručnom stožeru prve momčadi Gorice, nakon što je Damir Grlić Cico preuzeo klupu trećeligaša HAŠK-a, gdje je sportski direktor Ilija Lončarević

Sabljak je bio dio generacije koja je s Radnikom igrala prvoligaški nogomet, a nastupao je još i za Segestu, Hrvatski dragovoljac, češku Viktoriju iz Plzena te grčke klubove PAE Lamia i PAE Niki Volos, prije nego se vratio u Radnik/Goricu. Dvije godine nosio je i dres Udarnika, a igračku karijeru završio je u Dinamo Hidrelu iz Novog Čiča.

Trenersku put započeo je s juniorima Udarnika, dok u HNK Gorica radi od 2015. godine, s mlađim pionirima te juniorima. U povijesnoj prvoligaškoj sezoni Gorice bit će 'desna ruka' Sergeju Jakiroviću.

Cico je godinama u Gorici radio kao pomoćnik i odlučio je prihvatiti novi izazov i krenuti u samostalni trenerski posao.

ZWOLINSKI OPET ZABIO

Gorica je u Slovenija odigrala još jednu pripremnu utakmicu. Dvoboj s rumunjskim prvoligašem Concordijom završio je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Rumunji su poveli nakon pola sata igre, ali je Zwolinski u samoj završnici prvog dijela postavio konačni rezultat.

U početnom sastavu zaigrali su Kahlina, Mchedlishvili, Žutić, Čagalj, Matošević, Marina, Lovrić, Maslowski, Zwolinski, Jovičić i Atiemwen, dok su od 60. minute priliku dobili i vratar Debijađi te Čurek, Krešimir Krizmanić, Ljubisavljević, Maloča, Zenko, Šroler, Blatančić, Gudelj, Dvorneković i Dabro.

Gorica s utakmicama nastavlja u petak, na glavnom travnjaku od 11 sati na rasporedu je dvoboj s ekipom Puškaš Kft iz Budimpešte, dok će od 18 sati na pomoćnom terenu igrati s Hanyang University iz Južne Koreje.

Podijeli