Održana 1. sjednica Antikorupcijskog povjerenstva

Novi saziv Antikorupcijskog povjerenstva Zagrebačke županije, na čelu s predsjednikom Povjerenstva Borisom Klemenićem, održao je danas svoju prvu sjednicu.

Na sjednici su članovi upoznati s odredbama općih i drugih akata iz područja nadležnosti Antikorupcijskog povjerenstva Zagrebačke županije, a utvrđen je i prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o realizaciji Programa suzbijanja korupcije u Zagrebačkoj županiji za 2016. i 2017. godinu koji će se uputiti Županijskoj skupštini na raspravu i prihvaćanje.

Članove Povjerenstva uvodno je pozdravio predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan koji je istaknuo da je Antikorupcijsko povjerenstvo Zagrebačke županije osnovano 2014. godine kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine za praćenje i suzbijanje korupcije na području Zagrebačke županije te da ono samim time nema ovlasti pokretati kaznene postupke. Također, pohvalio je rad bivšeg saziva koji je u veoma kratkom roku ispunio većinu zacrtanih ciljeva te poželio jednako uspješan rad i djelovanje članovima novog saziva.

Boris Klemenić najavio je sazivanje nove sjednice Antikorupcijskog povjerenstva nakon ljetne pauze kako bi utvrdili hodogram aktivnosti koje će provoditi u narednom razdoblju. Predloženo je i da se jednom godišnje organizira okrugli stol na temu antikorupcije – s čime su se složili članovi Povjerenstva.

Članovima Povjerenstva podršku je dala i zamjenica župana Nadica Žužak.