dva lica iste priče

Zašto Brozović nije imao doček u Velikoj Gorici? Razočarani otac poručio: Neka pati koga smeta!

19.07.2018 u 11:58

Bionic
Reading

Iako je bio najavljen veliki doček za srebrnog nogometaša Marcela Brozovića u njegovoj rodnoj Velikoj Gorici, slavlje je prvo odgođeno, a kasnije i otkazano. Njegov otac Ivan Brozović, vidno razočaran, na Facebooku je izrazio veliko ogorčenje zbog takvog raspleta situacije

'Dragi naši NAŠ PONOS sela Okuja i Italije, samo nije zaslužio da bude i vaš ponos, Grada Velike Gorice. Roditelji, zahvalite svojoj djeci na podršci, svima vama, i NEKA PATI KOGA SMETA. Evo, nisam izdržao, plačem i pišem svima vama. Večeras će OKUJE GORJETI', napisao je nezadovoljni Brozovićev otac na Facebooku.

Nenad Črnko, član Izvršnog odbora HNS-a, objasnio je za Jutarnji.hr da se radi o kampanji dezinformiranja te kaže da je osobno sudjelovao u komunikaciji i spajao zamjenika gradonačelnika s ocem.

Naveo je da je doček Marcela Brozovića u Velikoj Gorici bio dogovoren za ponedjeljak u Parku dr. Franje Tuđmana, ali je nakon što su stigle prognoze lošeg vremena sve prebačeno u Kurilovec pod krov kako ljudi ne bi pokisli, a i zato što je tamo Marcelo napravio prve nogometne korake. No vrlo brzo Marcelo je otkazao proslavu jer njegov otac nije želio Kurilovec. Črnko je, kako kaže, predložio utorak ili srijedu, što je Brozović stariji također odbio.

'Zamolio sam ga da još jednom razmisli i kontaktira s Marcelom jer to nije u redu prema ljudima koji ga poštuju kao sportaša. On mi je rekao doslovno ovako: 'Ja ti tu ne mogu pomoći niti se hoću miješati, Marcelo je tako odlučio i to se više ne može promijeniti.' Nazvao sam u Grad i zamolio da se zaštiti Marcelo te da se u priopćenju napiše da se doček otkazuje zbog njegovih protokolarnih obaveza', kazao je Črnko.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić kazao je da je ponosan na Marcela Brozovića i to ne samo sada, nakon Svjetskog prvenstva.

  • +9
Marcelo Brozović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Naš Turopoljski top zaslužio je doček i pripremali su ga Grad Velika Gorica i velikogorička Turistička zajednica. Žao mi je što se dogodio splet okolnosti u kojem ovo postaje priča, umjesto da su priča naši nogometaši', rekao je Barišić, uz napomenu kako je otvoren za svaki razgovor s Marcelom i obitelji Brozović.

Zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec nije želio za Jutarnji list komentirati objavu oca Marcela Brozovića koji je prozvao Grad Veliku Goricu zbog toga što nije organiziran doček za njegova sina.

'Žao mi je što je spletom okolnosti uopće došlo do toga. Ne želim komentirati izjave oca. Treba razgovarati o sjajnim rezultatima naše reprezentacije', kazao je Kolarec. Napomenuo je kako se Velika Gorica pripremala za doček svog sugrađanina te kazao kako mu je žao što nije došlo do toga.

Na kraju je obitelj sama organizirala feštu u selu Okuje kod Gorice.