Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL

Gorica ispustila dva gola prednosti, Belupo do boda

Gorica Slaven
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/10
04.08.2018.
u 19:40

Utakmica na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici rasplamsala se u posljednjih pola sata, uz pet vrlo lijepih pogodaka i jedan koji je najvjerojatnije pao iz zaleđa.

U jedinoj subotnjoj utakmici 2. kola Prve HNL nogometaši Gorice i Slaven Belupa odigrali su 3:3 (0:0), iako je domaća momčad dvaput imala po dva pogotka prednosti.

Dvostruki strijelac za Goricu bio je Poljak Zwolinski u 62. i 73. minuti, a Nigerijac Atiemwen bio je precizan u 65. minuti. Golove za Slaven Belupo postigli su Jelić u 71. te Mendy u 78. i 90. minuti.

Slaven Belupo je sa dva boda dospio na peto mjesto, dok je Gorica osvojila svoj prvi prvoligaški bod i popela se na sedmu poziciju. Vodeća Rijeka ima šest bodova, Dinamo je drugi sa četiri, a treća je Lokomotiva sa tri boda, ali uz utakmicu manje.

Nakon ne pretjerano sadržajnog prvog poluvremena, utakmica na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici rasplamsala se u posljednjih pola sata, uz pet vrlo lijepih pogodaka i jedan koji je najvjerojatnije pao iz zaleđa.

Gorica Slaven
1/10

U 62. minuti Nigerijac Atiemwen je s lijevog boka odlično ubacio na desetak metara od gola Koprivničana, gdje je u punom naletu bio Poljak Zwolinski i zakucao loptu pod gredu. Samo tri minute poslije asistent se prometnuo u strijelca. Dvorneković je prebacio zadnju crtu gostujuće obrane i idealno uposlio Atiemwena. Nigerijac je krenuo sam prema vrataru Markoviću i smireno ga prebacio s ruba kaznenog prostora za 2-0.

Šest minuta trajalo je slavlje domaćih. Tada je Matej Jelić izveo slobodan udarac sa 30-ak metara. Prizeman udarac bio je snažan i precizan, a lopta neuhvatljiva za domaćeg vratara Kahlinu. No, već dvije minute poslije Gorica je izvela najljepšu akciju na utakmici. Atiemwen je bio predasistent, Dvorneković zadnji dodavač do Zwolinskog, koji je vanjskim dijelom desnog stopala pogodio suprotni kut za 3-1.

No, domaća obrana nije izdržala i Koprivničani su se vratili te s dva pogotka Mendyja osvojili bod, nad kojim će ipak ostati sjena zbog izjednačujućeg pogotka u 90. minuti, koji je pao nakon zaleđa. Francuz je u igru ušao u 66. minuti, a prvi od svoja dva pogotka postigao u 78. U 90. minuti Slaven je imao slobodan udarac na 20-ak metara. Jedan od obrambenih igrača Gorice nije bio koordiniran s ostatkom koji je namještao zaleđe i ostao je uz Mendyja. No, nakon slobodnog udarca na loptu je još igrao i Jelić, a u tom trenutku Mendy je već bio u zaleđu. Suci to nisu registrirali i francuski nogometaš je iz neposredne blizine svladao Kahlinu za konačnih 3-3.

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici pratilo je oko 1500 gledatelja, a sudio je Dario Bel iz Osijeka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije