Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Jakirović: Mogu samo čestitati našim dečkima!

05.08.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice ispustili su pobjedu nad Slaven Belupom u odličnom domaćem otvaranju povijesne prvoligaške sezone. Goričani su imali na semaforu i 2:0 i 3:1, ali su na kraju uzeli tek bod. Imaju za čime žaliti, pogotovo kad se naknadno vidjelo kako su gosti svoj treći pogodak postigli iz zaleđa...

-->> [VIDEO] Gorica u spektakularnoj golijadi ipak ostala bez pobjede

"Moram čestitati objema ekipama, po ovim vremenskim uvjetima nije bilo lako igrati nogomet. Svaka im čast!"

"Ovo je nogomet, vodili smo dva puta po dva razlike i žao mi je što nismo mirnije priveli utakmicu kraju. Ipak, nešto se naravno pita i protivnika, koji ima dosta iskustva u Prvoj ligi," rekao je nakon susreta trener Sergej Jakirović.

"Mogu samo čestitati našim dečkima, dali su stvarno sve od sebe. Ovo je dobar put da vide kako se mogu nositi sa svim suparnicima. Sigurno je ovo dobra baza za dalje, pokazali smo i na Rujevici da možemo, a pogotovo protiv Belupa. Idemo dalje!"

Strateg Gorice je desetak minuta prije kraja izvadio dvostrukog strijelca Zwolinskog i uveo još jednog stopera. Belupo je do remija stigao golovima Mendyja, koji je ušao s klupe...

"Čekao sam da vidim što će kolega napraviti, uveo je četvrtog napadača, krenuo je u totalni rizik i morali smo uvesti Ljubisavljevića, kako bismo pojačali obranu i skok igru. Mislim kako sam povukao dobre poteze, eventualno sam mogao treću zamjenu napraviti ranije.

"Energetski je za sve bilo jako teško i da imate šest zamjena ne bi bilo dovoljno u ovakvim uvjetima. Maloča i Marina su pretrčali tko zna koliko kilometara, kao i ostali igrači," dodao je. 

"Morale su biti bolje reakcije u obrani, no, vidjeli smo kako je kod njihovog trećeg gola bilo zaleđe... i onda se sve svede na 'pričam ti priču'..."

Prvi bod je upisan, a već iduće subote protiv Intera na Gradskom stadionu bit će nova prilika i za prvu prvoligašku pobjedu.

"Ne mogu biti nezadovoljan, jer da mi je netko prije utakmice ponudio bod - uzeo bih ga. Ali, sada nakon svega možemo žaliti. Mogli smo na kraju i izgubiti i to je nogomet. Ova utakmica nam može biti veliki poticaj!"

"Ne želim na svoje igrače stavljati pritisak. Nema imperativa, ovo je tek početak sezone. Odmorit ćemo se prvo, u ponedjeljak ćemo vidjeti tko nam je na dispoziciji, pripremit ćemo se i u subotu vidjeti kako će to sve izgledati," najavio je smireno Jakirović, koji je zbog ozljeda MaslwoskogMchedlishvilija morao napraviti neke adaptacije u početnoj postavi.

"Špičić je odigrao jako dobro na desnoj strani, ali ja sam vidio i znao kako on to može dobro odraditi. Dvorneković je bio jedan od najboljih na terenu, zato i igra u Gorici!

Velikogoričani su dobili jako lijepu pozivnicu za sve iduće domaće utakmice na našem stadionu.

"Zamislite da je bio pun stadion. Ova utakmica je prava reklama za naš nogomet. Tvrdim da se u HNL-u igra dobra nogomet i doći će taj dan kad ćemo imati i pravu infrastrukturu. Doći će taj dan! Bit ćemo još bolji! Hrvatska je druga u svijetu i negdje su ponikli ti igrači koji su osvojili srebro u Rusiji," poručio je za kraj Jakirović, koji je u izuzetno kratkom vremenu, nakon iznenadnog  odlaska Ivana Preleca, jako dobro posložio goričke redove i pripremio ekipu za prvoligašku avanturu.

Podijeli