Novosti Sport Događanja

Ninja: Protivnici će 'lomiti zube' na nama!

08.08.2018. / Damir Žbulj

Matija Dvorneković bio je jedan do najboljih na terenu u prvoj ovosezonskoj domaćoj utakmici Gorice u društvu prvoligaša. Sjajnu partiju okrunio je i s dvije odlične asistencije pa je na kraju velika šteta što Gorica nije pred svojim navijačima i upisala zasluženu pobjedu nad Slaven Belupom.

"Postoji žal na kraju za pobjedom i sva tri boda. Imali smo 2:0, imali smo 3:1 i sigurno smo do neke 75. minute u svim segmentima igre bili bolji od njih. Jednostavno, ne znam je li to danak neiskustvu igranja u prvoj ligi, gdje se svaka mala greškica kažnjava," rekao nam je u razgovoru popularni Ninja, domaći dečko i ljubimac velikogoričke i turopoljske publike.

"Rekao sam dečkima u svlačionici nakon utakmice, možemo se pogledati u oči, dali smo 200 posto, isto kao i Rujevici. Igrali smo još bolje nego protiv Rijeke. Osjetili smo kako su to i gledatelji prepoznali i nagradili nas pljeskom na kraju, bez obzira što nije sve završilo kako smo priželjkivali."

"Ovo nam je sigurno jedna dobra škola. Gorica je novi prvoligaš i ako moramo 'učiti' na ovaj način, a da će na kraju sezone sve biti dobro - odmah potpisujem!"

Najavio je Dvorneković novu borbu i dolazak Intera u subotu na Gradski stadion: "Imamo plan, igramo dobro i ja sam siguran i uvjeren kako će protivnici 'lomiti zube' na nama, to je 100 posto."

Matija ima bogato nogometno iskustvo, branio je boje klubova od Albanije i Rusije pa sve do Islanda i na kraju je dočekao da u 30. godini debitira u društvu hrvatskih prvoligaša, sa svojom Goricom.

"S klubom sam ušao iz četvrte u treću ligu, iz treće u drugu, a sada i u HT Prvu ligu. Deset godina sam bio vani...

"Na početku karijere sam u Slaven Belupu sam proveo tri godine, u mlađim kategorijama, pa sam sa seniorima sjedio na klupi, ali nisam nikad debitirao u HNL-u, sve do sada. S 29 godina sam odigrao svoju prvu utakmicu među hrvatskim prvoligašima. Nogomet je brži, jači, svaka greška se plaća. Moramo biti pametniji i odlučniji u fazi obrane i ne smijemo dozvoliti da nam te stvari na kraju odnose bodove."

U svlačionici vlada pravi internacionalni štih, dres Gorice nose profesionalci iz Nigerije, Gruzije, Poljske, Ugande, Armenije, Srbije...

"Imamo puno stranaca, ali to su sve dobri i karakterni dečki. Beli je dao gol, Zwolinski je zabio dva komada, pokazali su se kao pojačanja i kao igrači koji će raditi prevagu na terenu. Imamo i domaće dečke s karakterom, dobra smo svi klapa. Prosuli smo bodove, ali u svlačionici nitko nije imao što za prigovoriti, dignuli smo glave, osvojili smo prvi bod u Prvoj ligi i u idućem susretu idemo po sva tri," naglasio je Dvorneković.

Gorica je nakon prva dva kola s jednim osvojenim bodom na sedmoj poziciji, ispred Hajduka, Istre 1961 i Intera, koji u subotu dolazi u Veliku Goricu.

"Vjerujem kako možemo biti pozitivno iznenađenje u Prvoj HNL. Naravno, bit će i utakmica u kojima neće odigrati dobro, ali ne smije nam zbog toga pasti samopouzdanje. U ova dva susreta smo definitivno pokazali kako možemo biti konkurentni. Slaven Belupo je najavio borbu za Europu, a u prvih 75 minuta nije ih bilo nigdje na terenu. Nažalost, ispalo je kako je ispalo. Možemo biti konkurentni, sigurno, samo se moramo držati svog puta. Moramo biti smireni, prisebni i ne trebamo srljati, dizati se u nebesa."

Matija je protiv Slaven Belupa potvrdio kako i on, a i Gorica imaju zasluženo mjesto u hrvatskom prvoligaškom nogometu: "Pripreme i prijateljske utakmice su jedno, a natjecateljska sezona je nešto sasvim drugo. Nadam se kako ću nastaviti u ovom ritmu i dalje, kako će biti i asistencija i golova i bodova, što je najvažnije. Meni je drago što sam odigrao dobro, ali postoji žal što nisu osvojena tri boda...

U kratkom vremenu već se vidi i rukopis novog trenera Jakirovića: "U Drugoj ligi smo težili drugačijem nogometu, s više posjeda lopte, a trener Jakir sada pokušava nametnuti drugačiji stil. Težimo igrati brzi, tranzicijski nogomet, s dubinskim loptama u prostor. Treba vremena da nam to bolje 'sjedne', makar već sad pokazujemo kako smo usvojili i pohvatali njegove zahtjeve. Sigurno kako će za mjesec dana i to izgledati još puno bolje," s velikom dozom optimizma je poručio za kraj razgovora.

Dvoboj s Interom iz Zaprešića na Gradskom stadionu na rasporedu je u subotu 11. kolovoza s početkom u 17.30 sati.

 

Podijeli