Home Izdvojeno Pokupsko dodijelilo nagrade za najbolju okućnicu i balkon

Pokupsko dodijelilo nagrade za najbolju okućnicu i balkon

Najbolja okućnica je ona Marije Jankeš, dok najuređeniji balkon ima Biserka Skender

PODIJELITE
Najuređenija okućnica, Marije Jankeš

Uloženi rad i trud tijekom cijele godine se isplatio. Općina Pokupsko, točnije Društvo žena, financijski pomognute sredstvima općine zaključile su natječaj za najuređenije okućnice i balkone pod nazivom “Rože divane” i dodijelile nagrade.

Prvu nagradu u kategoriji najuređenije okućnice ponijela je okućnica Marije Jankeš. Divna je to oaza u Roženici, puna grmova i raznog bilja među kojima i začinsko, od met vice, ružmarina pa i bosiljka. Biljke se sade sezonski, a svaki cvjetni sajam prilika je za novu, govori nam Marija koja okućnicu njeguje već pet godina zajedno sa svekrvom. “Svatko tko uđe u dvorište uvijek primjeti zelenilo. Drago mi je da se trud isplatio, a to je svakako i poticaj da i dalje sadimo i njegujemo ovu aktivnost”, govori nam.

Najuređenija okućnica, Marije Jankeš

U Lukinić brdu najljepši je balkon. Uredile su ga vrijedne ruke Biserke Skender. Ljubav prema cvijeću, kaže, naslijedila je od mame. “Svake godine trudim se posaditi nešto novo, pa je tako i ove godine više novih vrsta”, govori nam Biserka. Ideje pronalazi na internetu i u specijaliziranim časopisima, rad s biljem je usrećuje i posvećuje mu mnogo vremena, dva puta dnevno zalijeva i  brine o biljkama.

Najuređeniji balkon, Biserke Skender

Podsjetimo kako je natječaj sufinancirala općina Pokupsko, a kako su izgledale prijavljene okućnice i balkoni provjerite ovdje.