Novosti Sport Događanja

Jakirović i Špičić prije važnog okršaja s Rudešom: Moramo biti oprezni i mudri

23.08.2018. / Damir Žbulj

Nakon veličanstvene partije i pobjede na Poljudu nad Hajdukom, već u subotu na domaćem travnjaku Goricu čeka novi izazov. U goste stiže Rudeš, 'stari' drugoligaški znanac, koji je prošlu sezonu uspješno debitirao među prvoligašima i osigurao opstanak, ono što je Goričanima primarni cilj u ovoj sezoni HT Prve lige.

Ekipa Sergeja Jakirovića trenutno je na sjajnom petom mjestu ljestvice s četiri osvojena boda, dok je Rudeš uzeo tek jedan, i to u prvom kolu na Maksimiru kod Dinama.

Strateg Gorice upozorio je kako na Gradski stadion stiže neugodan suparnik, koji nema što izgubiti...

"Nakon Splita smo imali dva dana regeneracije, a u srijedu smo napravili prvi normalan trening, dok su dečki došli k sebi. Imamo sitnih problema i vidjet ćemo tko će u četvrtak i petak biti maksimalno u treningu, on će igrati. Protiv Rudeša neće biti nimalo lako i jednostavno."

"Tko može pružiti maksimum, taj će i konkurirati za subotu. Imamo mi 22 igrača u kadru i onaj tko se osjeća spremno i zdravo, taj će biti u sastavu," naglasio je Jakirović i dodao:

"Očekujem jako tešku utakmicu. Dva dana sam gledao i analizirao Rudeš. Igrali su protiv četiri ekipe iz vrha i nitko ih nije nadigrao, što je dovoljno da budemo oprezni, mudri i pametni."

U Gorici nisu 'poletjeli' zbog spektakularne pobjede nad Hajdukom, svjesni su što im se događalo u utakmicama protiv Slaven Belupa i Intera.

"Inače, za svaku utakmicu ja kažem da su nam šanse 50-50. Potrebno je uložiti maksimalan trud i napor kako bismo došli do bodova. Naravno, sad svi poslije ove utakmice u Splitu očekuju kako ćemo igrati dobro. Jer, igrali smo četiri kola dobro, ali nismo to naplatili s bodovima. Nadam se kako će sve završiti pozitivno i kako ćemo pred domaćom publikom konačno doći i do pobjede. To nam je cilj, sigurno!"

Jakirović je pripremio momčad za sve što ih očekuje u subotu: "To su momci svi koji su do sada igrali u Drugoj ligi i željni su dokazivanja i napretka. Žele se pokazati, skrenuti pažnju na sebe. Igrač koji tamo odskače je Mrkonjić, njihova desetka i koji se jako dobro kreće između linija. Organizirani su, dobro stoje na terenu i jako disciplinirani. zato i kažem, čeka nas baš teška utakmica. Namučili su Rijeku, koja je bila pod šokom ispadanja iz Europe, ali tko te pita..."

UŽIVAM U GORICI

Matija Špičić iskusni je 30-godišnji profesionalac, koji je stasao u Zagrebu, a ima iskustva igranja i u Ukrajini, Rusiji, Azerbajdžanu, Gruziji i Poljskoj. U HNL-u je još nastupao za Istru 1961 i Osijek. U Goricu je stigao početkom ove godine i oduševljen je atmosferom u ekipi.

"Ugodno sam iznenađen. Znao sam da je ovo dobar klub, da je zdrava sredina i stvarno mogu reći da uživam, a pogotovo u Prvoj ligi. Ulog je veći!"

"Moram pohvaliti cijelu ekipu, pravi smo kolektiv i stvarno je odlična atmosfera."

"Trebala nam je ova pobjeda na Poljudu, da nam se vrati za sve ove dobre igre koje smo pružili. No, ne treba se zavaravati, čeka nas i u subotu težak posao," poručio je Špičić. 

Gorica i Rudeš svoje su posljednje međusobne okršaje imali u sezoni 2016./17., u drugoligaškom društvu, kad je jedna utakmica završila remijem (1:1), a dvije pobjedom Gorice (1:0 i 2:0).

Nakon što je zbog žutih kartona propustio gostovanje u Splitu, u konkurenciju za momčad vraća se Mario Marina, a pravo nastupa stekao je i novopridošli rumunjski vratar Branescu. Osim ozlijeđenih Maslowskog i Nemanje Ljubisavljevića, svi ostali igrači na raspolaganju su za ovu utakmicu.

Prijelazni rok traje još nekoliko dana, trener očekuje dolazak još trojice igrača, prije svega u obrambenoj liniji, gdje Jakirović i nema previše rješenja.

Mi se nadamo kako u kratkom razdoblju neće biti odlazaka, prije svih sjajnog ofenzivca Atiemwena, koji je odličnim ovogodišnjim partijama skrenuo pažnju na sebe i sigurno kako za Nigerijca ima zainteresiranih kupaca.

Dvoboj petog kola HT Prve lige s Rudešom na rasporedu je u subotu od 17.30 sati na Gradskom stadionu.

U preostalim utakmicama sastaju se Osijek i Slaven Belupo, u petak od 20 sati, dok u subotu od 21 sat još igraju Dinamo i Lokomotiva. U nedjelju Hajduk gostuje u Zaprešiću (18.30 sati), a Rijeka u Kvarnerskom derbiju od 21 sat dočekuje Istru 1961.

HT Prva liga:
1. Rijeka 4 3 1 0 9:2 10
2. Lokomotiva Zagreb 4 3 1 0 8:2 10
3. Dinamo Zagreb 4 3 1 0 8:3 10
4. Osijek 4 3 0 1 11:5 9
5. HNK Gorica 4 1 1 2 7:8 4
6. Inter Zaprešić 3 1 0 2 3:10 3
7. Slaven Belupo 3 0 2 1 5:6 2
8. Hajduk Split 4 0 2 2 3:8 2
9. Rudeš 4 0 1 3 4:7 1
10. Istra 1961 4 0 1 3 2:9 1

Podijeli