Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Nezaustavljiva Gorica trijumfirala i u Puli!

02.09.2018. / Damir Žbulj

Fantastična serija goričkih nogometaša nastavila se i na gostovanju u Puli, gdje je ekipa Sergeja Jakirovića rezultatom 2:0 (0:0) stigla i do treće uzastopne pobjede! I to apsolutno zasluženo!

Goričani su uzeli sva tri boda golovima Joeyja Suka, kojem je to bio prvijenac u dresu našeg prvoligaša, i Poljaka Zwolinskog, koji je u šestom kolu HT Prve lige zabio svoj peti prvenstveni pogodak te je i dalje na samom vrhu ljestvice strijelaca domaćeg prvenstva.

Bila je to još jedna zrela i pametna partija Gorice, koja je strpljivo čekala svoje prilike i dočekala u posljednjih 20-ak minuta dvoboja.

Suk je pogodio mrežu domaćina u 74. minuti, desetak minuta poslije ulaska s klupe, a nakon ubačaja iz kuta Matije Špičića s desne strane. 

Zwolinski je četiri minute kasnije sjajno ispratio fenomenalnu kontru neumornog Atiemwena. Nigerijac je odradio većinu posla, iskoristio nepažnju obrane Istre i lijevog beka Rubića, sjurio se prema suparničkim vratima i nesebično uposlio svog suigrača na drugoj vratnici. Zwolinski je atraktivno zakucao loptu pod gredu...

Imali su Goričani još svojih šansi, u samoj završnici prvog dijela Kristijan Lovrić je iz slobodnog udarca s 30-ak metara uzdrmao gredu, baš kao i Atiemwen na početku drugog dijela, kad je u protivničkom kaznenom prostoru prevario svoje čuvare, svladao domaćeg vratara, ali je njegov udarac zaustavio okvir gola.

Beli je u završnici dvoboja mogao zabiti i treći gol Gorice, ali se spetljao poslije još jednog kontranapada, dok je u nastavku akcije Zwolinski tukao pored vratiju.

Svoj doprinos slavlju ponovno je dao i vratar Kahlina, s nekoliko dobrih intervencija i može se reći kako je Gorica pružila još jednu izvrsnu momčadsku partiju i rutinski stigla do još jednog velikog slavlja.

Lijepo je vidjeti Goricu na petoj poziciji ljestvice s deset osvojenih bodova, a navijači mogu biti itekako zadovoljni kad se zna da je Gorica u posljednjih pet susreta zabila minimalno dva pogotka i kad u zadnja tri dvoboja Kahlina nije morao po loptu u svoju mrežu! Rezultat za svaki respekt prije nastavka sezone.

Pred nama je reprezentativna pauza i onda nas na Gradskom stadionu očekuje prava nogometna poslastica i veliki spektakl! U subotu 15. rujna u Veliku Goricu dolazi branitelj naslova, zagrebački Dinamo!

HT Prva liga, 6. kolo:
NK Istra 1961 - HNK Gorica 0:2 (0:0)
Strijelci: Suk 74', Zwolinski 78'

HNK Gorica: Kahlina - Mchedlishvili, Čagalj (KAP), Jovičić, Špičić - Maloča, Marina, Miya (Suk 63') - Atiemwen (Musa Muhammed 87'), Lovrić (Dvorneković 61') - Zwolinski. (Branescu, Aršakjan, Čabraja, Žutić). Trener: Sergej Jakirović. 

 

Podijeli