Novosti Sport Događanja

Kurilovec i dalje na jednoj pobjedi, kod Maksimira osvojen bod

29.09.2018. / Sportska redakcija

Nogometaši Kurilovca koji su se u jako dobrom svjetlu predstavili u susretu osmine finala Kupa Hrvatske u kojem su u Kurilovcu s 2:0 poraženi od prvoligaša Slaven Belupa, danas su se vratili prvenstvenim obavezama. Put ih je odveo na Oboj, na Maksimir gdje ih je ugostio istoimeni domaćin, koji se poput Kurilovčana nalazi u donjem dijelu poretka. Današnji susret sedmog kola završio je podjelom bodova, rezultatom 2:2. Takvim raspletom, Kurilovec je i dalje na jednoj prvenstvenoj pobjedi, ostvarenoj još u prvom kolu, u Novigradu (0:1).

Maksimir je poveo u 25. minuti iz kaznenog udarca kojeg je u pogodak pretvorio Stjepan Krznar. Pet minuta kasnije za radost Kurilovčana pobrinuo se Matej Kelava koji je matirao domaćeg vratara Brunu Javora. S 1:1 se otišlo na odmor,da bi u 51. Nikola Brajko doveo gostujući sastav u vodstvo, koji je prednost imao svega tri minute. Za drugi domaći pogodak pobrinuo se Matko Budan, koji je tako postavio i konačni rezultat susreta.

Kurilovec je sa sedam bodova na 12. mjestu, dok je Maksimir poziciju slabiji s bodom manje. U osmom kolu, koje je na rasporedu u subotu, 6. listopada Kurilovec na SRC Udarnik dočekuje nekadašnjeg prvoligaša iz Kranjčevićeve ulice, Zagreb koji je dalo od dana ponosa i slave.

3. HNL, 7. KOLO
NK MAKSIMIR – NK KURILOVEC 2:2 (1:1)
STRIJELCI: 1:0 Krznar (25- 11m), 1:1 Kelava (30), 1:2 Brajko (51), 2:2 Budan (54)
NK MAKSIMIR: Javor, Krznar, Žugaj (od 66. Horvat), Dragović (od 74. Dauti), Budan, Jurešić, Bešlić, Bračević (od 46. Ujdur), Tomšić, Jurač, Fumić. TRENER: Goran Gajzler
NK KURILOVEC: Jelavić, Brajko, Kelava (od 81. Povoljnjak), Čunčić, Humeljak, Čurek, Mandura (od 65. Muhar), Marelja (od 46. Sedlaček), Gregov, Čolić, Matoš. TRENER: Perica Vidak

Podijeli