Novosti Sport Događanja

Košarkaši sezonu među hrvatskom elitom otvaraju u Šibeniku, uz prijenos na HTV-u

06.10.2018. / Damir Žbulj

Naporne pripreme su zaključne i stigao je trenutak da košarkaši Gorice krenu s novim izazovima. Nakon savršene prošle drugoligaške sezone u Prvoj muškoj ligi, koju je ekipa Josipa Sesara zaključila bez poraza, Goričani će natjecanje među hrvatskom klupskom košarkaškom elitom u HT Premijer ligi otvoriti na gostovanju u Šibeniku, na legendarnom Baldekinu.

Dvoboj Šibenika i Gorice na rasporedu je od 17.30 sati, uz izravan prijenos na HTV2!

"Teško je bilo što prognozirati dok ne krenu prve utakmice i vidimo gdje smo u odnosu na ostale premijerligaše. Mi smo sa svoje strane učinili maksimalne napore da što spremniji otvorimo sezonu i već više od mjesec dana svakodnevno naporno treniramo," istaknuo je strateg Gorice.

"Promjene u sastavu nisu velike. Zadržali smo glavninu ekipe koja je imala fantastičnu sezonu iza sebe i upisala sve pobjede u Prvoj ligi. Napustili su nas Ćubela, Penić i Vrlika a pojačali smo se s Kapustom, Vučićem, Anzulovićem i Zrnićem. Novi igrači dobro su se uklopili u naš sustav i s te strane neće biti problema," najavio je Sesar za službenu klupsku stranicu. ¸

Borna Kapusta i Ivan Majcunić su 2014. godine donijeli broncu s Europskog prvenstva za juniore te srebro sa Svjetskog prvenstva za juniore 2015 (generacija Dragana Bendera i Ante Žižića). Ivan Vučić je također bio brončan s Kapustom i Majcunićem u U18 reprezentaciji. Ivan Papac je prošao sve reprezentacije mlađih dobnih uzrasta, a mlađi reprezentativci bili su i Marko Baković, Karlo Mikšić i Roko Anzulović.

Gorica je u najvišem rangu hrvatske klupske košarke nastupala i u sezoni 2016/17, kad je u obje utakmice slavio Šibenik. 

"Kompletirali smo se u skladu s financijskim mogućnostima kluba i nećemo ići u 'nedozvoljeni minus'. Financijska stabilnost temelj je da postanemo i ostanemo stabilan premijerligaš," jasno je poručio Sesar!

U preostalim susretima u subotu Hermes Analitica dočekuje Split (18 sati), a Cibona igra kod Adria Oil Škrljeva (19 sati). U nedjelju drugu ekipa Cedevite dočekuje Vrijednosnice Osijek (12 sati), Alkar je domaćin Zaboku (19 sati), dok Zadar igra kod Bosca u utorak u 18 sati.

(Foto: KK Gorica)

 

Podijeli