Novosti Sport Događanja

U tijeku velika akcija Crvenog križa: Pomogli i stanovnike Gline

12.10.2018. / Petar Brnada

Gradsko društvo Crvenog križa Velike Gorice pridružilo se 46. po redu akciji „Solidarnost na djelu“ u sklopu koje u svojim prostorima skupljaju odjeću, obuću, hranu, kućne potrepštine te financijska sredstva za one najpotrebitije.

Riječ je o jednoj od najvećih akcija koju Hrvatski Crveni križ provodi od 1973. godine, a tradicionalno se u listopadu u istu uključuju sva društva Hrvatskog Crvenog križa.

Tako su volonteri goričkog Crvenog križa već neko vrijeme dostupni na ulazu u Kaufland, gdje od njih možete uzeti letak sa popisom artikala koje prikupljaju, te kupljeni artikl zatim odložiti u košaru na izlazu.

Osim toga, novac se prikuplja putem bonova koje će učenici dobiti u školi. Prikupljena sredstva, tradicionalno se troše za besplatno ljetovanje učenika slabijeg imovinskog stanja.

Kako navode iz Crvenog križa, sve što su uz pomoć dobrih i suosjećajnih građana prikupili tijekom jučerašnjeg dana poslali su u Crveni križ u Glini. Naime, kako kažu, njihove su potrebe za rabljenim stvarima jako velike, a goričkom Crvenom križu građani su donirali velike količine.

-Hvala svim građanima koji su se uključili i pokazali suosjećanje sa potrebitim susjedima! Ovo je zaista solidarnost na djelu!- poručili su iz Crvenog križa.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica

Podijeli