Novosti Sport Događanja

VVG -u 1,8 milijun kuna za studij optometrije na engleskom

12.10.2018. / Ivana Ćurić

Dekan Ivan Toth danas je u ime Veleučilišta Velika Gorica potpisao u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan gotovo 1,8 milijuna kuna za projekt „Specijalistički diplomski stručni studij optometrije“.

Ovo je ujedno i službeni početak provedbe projekta spomenutog projekta ističu s VVG-a. Odobreni projekti realizirat će se sa svrhom doprinosa poboljšanja kvalitete i relevantnosti hrvatskog visokog obrazovanja kroz internacionalizaciju. Cilj ovog projekta je razviti novi specijalistički diplomski stručni studij Optometrija na engleskom jeziku.

-Za sada na trogodišnjem stručnom preddiplomskom studiju Očna optika svake godine upiše se 10 do 15 inozemnih studenata uglavnom iz Slovenije. Izrada i pokretanje specijalističkog diplomskog stručnog studija optometrije omogućit će nastavak prosperiteta Veleučilišta, ali i hrvatskog visokog obrazovanja u područje optometrije. S novim specijalističkim studijem Veleučilište planira osim hrvatskih studenata upisivati i studente iz cijelog svijeta-poručuju s Veleučilišta.

Dodatna pogodnost je ta da će nastavnici kroz realizaciju projekta steći dodatna znanja o metodama poučavanja usmjerenim na ishode učenja koji studente stavljaju u centar obrazovnog procesa i osuvremeniti vlastite postojeće nastavničke kompetencija, čime će se ujedno unaprijediti ljudski potencijali i ojačati institucionalni kapaciteti Veleučilišta.

Novi specijalistički studij razvijen kroz ovaj projekt bit će usklađen sa smjernicama Svjetskog vijeća za optometriju i smjernicama Europske diplome u optometriji čime će postati poželjan kurikulum za stjecanje potrebnih i traženih kompetencija usklađenih sa svjetskim trendovima na tržištu rada.

 

(foto:VVG)

Podijeli