Novosti Sport Događanja

Mirjana Lučić na Svjetskom prvenstvu!

15.10.2018. / Damir Žbulj

Slovenija će od 15. do 21. listopada po prvi puta u povijesti biti domaćin Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom. Hrvatsku će predstavljati pet stolnotenisačica i stolnotenisača, a među njima je i naša Mirjana Lučić iz stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice.

Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu svoj početak datira 1990. godine u Nizozemskom gradu Assenu, a posljednje prvenstvo održalo se u kineskom Pekingu prije četiri godine. U Sloveniji će se natjecanja održavati u čak dva grada – Laško i Celje, a okupit će se 280 najboljih svjetskih stolnotenisača i stolnotenisačica iz 47 zemalja svijeta.

Hrvatski izbornik Emil Gubica očekuje prije svega da naše reprezentativke i reprezentativci odigraju u najboljem izdanju te da daju sve od sebe...

“Najviše šansi za medalju dajem Anđeli Mužinić, koja se visoko nalazi na svjetskoj rang listi, a tu je i mladi Pavao Jozić, bivši najbolji svjetski junior. Parastolnitenis je od prošlog Svjetskog prvenstva svakako napredovao, a nama preostaje da vjerujemo da i mi možemo ugodno iznenaditi,” poručio je izbornik Gubica.

U Sloveniji će Lijepu našu, uz Mirjanu, predstavljati i hrvatske paraolimpijke Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić te Pavao Jozić i Tomislav Špalj.

“Pripremam se zaista žestoko. Imali smo dva turnira u posljednjih mjesec dana i Kineskinje su zaista bile sjajne. Sada sam u fazi završnih priprema i jedva čekam da počne Svjetsko. Toliko sam uzbuđena jer cijelu godinu čekam na to i nikada do sada se nisam toliko pripremala. Nadam se da će meni i cijeloj reprezentaciji sve proći odlično,” poručila je Dretar Karić.

Mirjana Lučić u natjecanje ulazi kao sedma stolnotenisačica svijeta u svojoj kategoriji 10.

Podijeli