Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brza administracija

Grad za dobar biznis u blizini Zagreba: Plaće su najviše u Hrvatskoj

Velika Gorica
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
08.11.2018.
u 08:39

Upravo su blizina metropole, zračne luke i brza administracija velike prednosti Velike Gorice.

Velika Gorica posljednjih se mjeseci u medijima ponajviše spominje zbog sjajnih rezultata novog nogometnog prvoligaša, no nakon podataka koje je objavila Financijska agencija (FINA) u tom gradu ima još više razloga za zadovoljstvo. Naime, on je prvi u Hrvatskoj po prosječnim plaćama radnika te po njihovoj produktivnosti. Neto plaće su u prosjeku veće nego u Zagrebu i Rijeci.

Istina, većina Velikogoričana svoju plaću zarađuje u glavnom gradu Hrvatske, no upravo su blizina metropole, zračne luke i brza administracija velike prednosti ovog grada koji s okolicom ima više od šezdeset tisuća stanovnika.

Trgovački lanac Lidl, koji bilježi promet u milijardama, ovdje ima sjedište, a dolazak je najavila i moćna Atlantic grupa. Također, svoje sjedište te logistički centar u Velikoj Gorici uskoro će imati i Hrvatska pošta koja je taj potez obrazložila činjenicom da je ta lokacija na strateški važnom mjestu za razvoj i poboljšanje procesa prijenosa pošiljaka, blizu Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman i nedaleko od prilaza autocesti Zagreb – Sisak te brze gradske prometnice Zagreb – Velika Gorica. 

Video - Stadion u Velikoj Gorici nedavno je dobio reflektore

Iza odličnih rezultata Gorice stoje i jake tvrtke poput Galeković parketa, koja zapošljava 200 ljudi, a inače su i najveći Hrvatski proizvođač parketa i velik izvoznik.

Za radnike poput Marije Trampuš, Velika Gorica obećani je grad budući da se preselila iz Zagreba i zaposlila u novom hotelu Time.

– Nije čest slučaj da se ljudi sele iz Zagreba u Goricu, ali stanarina i režije ovdje su niže i s tog aspekta života puno pruža mladim ljudima i mladim obiteljima, kaže Marija za RTL.

Gradonačelnik Dražen Barišić (HDZ) kaže kako u Gorici postoji ekonomija visokoakumulativnih djelatnosti, koje proizvode velike vrijednosti, a onda ima dovoljno prostora da se to izrazi i pomoću primitka djelatnika.

A poduzetnik Klaudijo Maričić pohvalio je administraciju.

– Gradska je uprava u zadnjih 10-ak godina puno učinila da se ubrzaju sve dozvole potrebne za pokretanje biznisa – kazao je za RTL.

Komentara 56

Avatar emigrant
emigrant
09:52 08.11.2018.

Grad koji nema ni običan autobusni kolodvor?!

KO
komentarko.
10:19 08.11.2018.

cekaj....kaj Velika Gorica nije zapravo jedno veliko zagrebacko naselje? ruku na srce kao neki grad a zapravo zagrebacki kvart s autonomijom. Ja kad vidim bus 268 Velika Gorica asocira me na liniju za neki kvart kao i 221 Travno ili 220 Dugave. Uopce nemam dojam da je ro buz za neki grad. Tak da ono.... Velika gorica grad... nemam taj feeling

Avatar Hazl113
Hazl113
10:44 08.11.2018.

Nadam se da će se sada dotepenci preseliti u V. Goricu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije