Novosti Sport Događanja

Policija pojačava nadzor vozača povodom Martinja

08.11.2018. / Ivana Ćurić

Gdje god da se zaputite ovog Martinja pazite da ne sjedate za volan nakon "par čašica vina" jer diljem Zagrebačke županije policija će pojačati nadzor vozača.

Tijekom vikenda, od 9. do 12. studenog, u noćnim satima na području Policijske uprave zagrebačke poduzet će se pojačane mjere u prometu povodom Martinja.

-Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja kada se očekuje povećana prisutnost vozača s nedopuštenom koncentracijom alkohola u prometu na cestama. Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine vožnje, nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća-najavljuju iz policije.

Podijeli