Home Izdvojeno Zagrebačka županija predstavila opremu za ovogodišnju zimsku sezonu

Zagrebačka županija predstavila opremu za ovogodišnju zimsku sezonu

Na 1272 km županijskih i lokalnih cesta osigurano je 29 vozila s ralicama i posipačima,5000 tona soli i 5000 kubika sipine

PODIJELITE

Zimska služba Zagrebačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije za što je osigurano 14,2 milijuna kuna.

Županijska uprava za ceste organizira provođenje zimske službe na 1272 km županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije za što je osigurano 29 vozila s ralicama i posipačima, freza za snijeg te 5000 tona soli i 5000 kubika sipine. Prema riječima ravnatelja ŽUC-a Zdenka Majzeca radove zimskog održavanja izvode Županijske ceste Zagrebačke županije kroz 7 mjesta pripravnosti; Goričica, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Okuje, Samobor, Vrbovec, Zaprešić.

Na području Zagrebačke županije nalazi se i 370 km državnih cesta za što je osigurano 4950 tona soli te 1500 kubnih metara sipine.

Županijske ceste Zagrebačke županije ove godine ulažu više od 15,6 milijuna kuna u modernizaciju svoje opreme. „Radi se o zasigurno najvećem planskom ulaganju u mehanizaciju, vozila i opremu otkad je ovo Društvo osnovano prije 20 godina“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.