Novosti Sport Događanja

Lovrić i Dabro za preokret protiv BiH premijerligaša

17.11.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice iskoristili su reprezentativnu stanku za prijateljski dvoboj protiv FK Krupa, posljednje ekipe bosanskohercegovačke Premijer lige.

Dvoboj na Gradskom stadionu završio je 2:1 (1:1) pobjedom Goričana.

Gosti iz BiH poveli su preko Dujakovića u 23. minuti, ali je Kristijan Lovrić u samoj završnici prvog dijela izjednačio rezultat. Odlučujući pogodak zabio je Marko Dabro, 15-ak minuta prije kraja utakmice, na dodavanje Lovrića. Nažalost, Kristijan nije na terenu dočekao kraj utakmice, zbog ozljede u samoj završnici morao je napustiti travnjak i pitanje je hoće li biti spreman za nastavak prvenstva. 

Trener Sergej Jakirović na teren je poslao gotovo najjači sastav, umjesto Kahline branio je Branescu, u posljednjoj liniji bili su Musa, Marina, Oboabona i Špičić, u
veznoj liniji Maloča, Suk, Čabraja, Lovrić i Dvorneković, dok je u vrhu napada bio Zwolinski, najbolji topnik Prve HNL.

S klupe su još ušli Čagalj, Moro, Mchedlishvili, Zenko, Žutić, Matošević, Dabro i Aršakjan.

Gorica je igrala bez svog najboljeg igrača Atiemwena, koji zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa u idućem kolu HT Prve lige protiv Istre 1961, na Gradskom
stadionu 24. studenog.

Na otvaranju 15. kola igraju Rudeš i Inter, u subotu se još igra veliki derbi Rijeke i Dinama na Rujevici, dok će u nedjelju 25. studenog Hajduk dočekati Slaven Belupo, a Osijek gostuje kod Lokomotive.

Uoči posljednja četiri kola jesenskog dijela sezone Gorica je na spektakularnom četvrtom mjestu s 26 osvojenih bodova, bod manje od Osijeka i dva od Lokomotive, a dva više od Rijeke i čak deset od Hajduka.

 

Podijeli